1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480195 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2152086

Sv: Apropå ingenting...
puffe: I den intervju som gjordes i anslutning till rekryteringen säger Glader att

"Det är som sagt en lång process som har varit där vi lärt känna varandra, pratat hockey. Vi har också haft ett jättebra samarbete OnePartnerGroup där man har gjort djupintervjuer och fått fram mycket bra saker som med tiden visat att det känns som att det är helt rätt väg att gå"

Han motiverar även valet varför Ville:

"Dels för hans karaktär, personlighet, han står mycket för det här med hjärta och hårt arbete och har ett engagemang som är fantastiskt bra. Gillar att jobba med individer och utveckla den delen också, så det känns som en perfekt matchning för oss i Modo."

Man får inte intrycket att detta val är mot Gladers vilja på något sätt. Visst han kanske är lojal med klubbens vilja men samtidigt har han engagerat sig väldigt mycket i valet och det verkar som att han är trygg i det.
Sen kanske han inte fattat det formella beslutet utan att det är gjort av styrelsen men nog är det sportchefens ansvar att ta fram förslag och bestämma inriktning på personen som ska tillsättas som tränare för klubbens representationslag. Annars är denne inte sportchef utan en utförare.

I takt med att resultaten har varit mindre bra så kanske man vill lätta på Gladers börda genom att säga att han inte var ansvarig för det största misstaget i årets bygge. Det är bra tycker jag med tanke på den press han har komma att hamna under.
Eller så kan man tolka det så att det inte var hans fel att Björn Hellkvist bröt sitt kontrakt med MoDo och att han gjorde det bästa han kunde. Att det stora ansvaret för röran ligger hos Björn Hellkvist alltså. Det blir i så fall en fri tolkning i Gladers favör om att ansvaret ligger hons någon annan.

Med det sagt så tror jag att Glader är den sportchef som lärt sig mest av alla om rollen som sportchef detta året. Han var inte redo när han tillträdde och fick sig dessutom en skitsituation. Jag tror att han kan göra ett mycket bättre jobb den kommande. Han lär vara extremt noga med de rekryteringar han gör. Han vill säkert ha revansch för...allt. Jag tror dock inte att MoDo kommer behålla honom om ni inte tar topp 10.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Knafus: ..men det är det jag gillar med Glader. Jag uppfattar honom som att han går mycket på hur personen är, han gillar människor, vill ge alla en andra chans och att skapa goda relationer med dem.

Ville tror jag inget annat än att det är oerhört trevligt att hänga med honom i bastun och veta att man har honom på sin sida. Hade Modo som organisation inte varit så stressade med att gå upp, visa resultat och även haft viljan att utveckla tränaren genom att låta honom spela den hockey han trott varit bäst för laget så kanske resultatet knappast varit sämre än det är i detta nu.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Knafus: Jag tror det är precis som du säger. Det är styrelsen som i efterhand vill få det att låta som deras beslut för att lätta på trycket från Glader, men jag tror det är han själv som tar fram en slutgiltig kandidat som styrelsen ska godkänna.
Tror han får ett år till på sig att visa vad han kan, för som du säger har han nog lärt sig MASSOR denna säsong.
Dessutom skulle ännu ett byte bara skapa mer osäkerhet och frågetecken kring klubben. En ny tränare ska vara klar till sista Mars, denne lär vilja veta vem som blir sportchef exempelvis.
Kommentera