1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2152197

Sv: Silly season - 2020
Steken84:

Detta var ett mycket bra förslag, genialiskt tycker jag.

"Tycker man borde skriva in i kontraktet att yngre spelare ska spela ett visst antal matcher för att klubben ska få ta del av utbildningsbidraget."

Som det är nu delas det ju på de klubbar som spelaren representerat de senaste 4 åren. Men här borde man ju ha undantag för unga spelare, exempel de måste representera SHL klubben minst 25-30% av matcherna för att säsongen ska räknas och utbildnings ersättning ska utgå annars exkluderar man denna säsong och tittar på de 4 tidigare säsongerna. Självklart med undantag för om en spelare blir långtidsskadad. Lånar man ut en spelare tillbaka till HA så avsäger man sig ersättningen för den säsongen. Denna regel skulle kunna gälla för alla spelare under 20år, efter det får man ju följa de vanliga reglerna.

På så sätt kanske man kan minska att SHL klubbar suger upp alla talanger och låter de lira J20 och endast satsar på de bästa därifrån och de som slår sig in. Det blir inte lika attraktivt att kontraktera de spelare som är på gränsen typ Wallinder, just nu kan man ju chansa då de är billiga och man kan få 1m i ersättning när de lämnar för NHL. Stryper man ersättningen blir det nog inte lika attraktivt.

Lite överdrivet kan ju en SHL klubb chansa med att rekrytera 5 juniorer utifrån och det räcket med att en av dessa når NHL för att det ska vara kostnadsneutralt i princip, resterande 4 spelare kan man skita och och det kvittar om de blir något de kan lika gärna sluta eller gå till div1. Så här kan man tappa duktiga spelare som hade utvecklats bättre på rätt nivå.

Detta system skulle svensk hockey nog tjäna på då de som inte är redo blir kvar i sina klubbar i HA och får utvecklas i rätt takt, detta system tillsammans med begränsningarna av lån skulle kunna se till att talangerna stannar längre på en lämplig nivå istället för att dra till SHL och få 5 matcher i klubben och sedan J20. Skulle kunna leda till att Sverige får fram fler och bättre spelare överlag.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Silly season - 2020
"Tycker man borde skriva in i kontraktet att yngre spelare ska spela ett visst antal matcher för att klubben ska få ta del av utbildningsbidraget."

Ett bra förslag.

Att plocka spelare från lägre divisioner för att sen inte "använda spelarna" är ett otyg.
Ogillar sånt inom Sverige, och ogillar det lika mycket när NHL plockar unga spelare
från Sverige för tidigt, för att ha dem i AHL ett antal säsonger.

Det bör svida mer ekonomiskt då det visar sig att man plockat
spelare för tidigt. Så att det tänka till både en och två gånger
innan spelare värvas.
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Nästa säsong kommer lovande juniorer var ett hett byta för SHL pga
ekonomiska bekymmer som kommer att uppstå av coronans framfart , dom spår hårdare tider i 5 år till .
Spelare ifrån HA ..dom bättre .. kommer att sannolikt länma sina nuvarande lag , därför kommer klubbarnas junior verksamhet oerhört viktig för kommande säsonger , så man kan forma sitt eget lag med egna spelare .
Man måste säkert börja redan nu att bygga för kommande säsonger .
För det kommer bli andra tider framöver i sportens värld ..var så säker .
Låst ämne

Sv: Silly season - 2020
Rytter: Även om spelaren inte spelar så mycket i A-Laget i SHL-klubben så utbildas ju spelaren under tiden dem är där så av den anledningen så är jag emot ditt förslag.
Låst ämne