1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2152242

Sv: Apropå ingenting...
HUR kan det i n t e vara Sportchefen som utser huvudtränare??

Otroligt konstig klubb. Den som är sportsligt ansvarig styr alltså inte över tillsättning av huvudtränare. Dessutom finns det ju så klart en koppling mellan vilken tränare man har/rekryterar och vilka spelare man som sportchef värvar...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Laken:

Men snälla läser ni inte vad som sägs av alla inblandade och förklaringarna till hur beslutsvägarna ser ut.

Widebro kommenterar ju att det är han och styrelse som tillsätter tränare, dvs ger slutgiltigt ok. Detta bekräftas även av Hedin i styrelsen. Men Glader är den som jobbar fram namnen utifrån krav från styrelse och plockar fram kandidater, pratar med agenter och tränare, tar referenser osv, och sedan rekommenderar tränare till styrelsen.

Tänker man vad Widebro kommenterar så är det förmodligen hans del i det hela, han har varit med och gett grönt ljus för Ville och tar på sig det misstaget han känner kanske att han inte var tillräckligt kritiskt granskande eller vägde in andra kandidater Glader hade på plats 2,3 i listan, och det är det han kommenterar i media. Han nämner överhuvudtaget inte Gladers del i det hela eller kritiserar Gladers arbete kring att ta fram kandidaterna, har han synpunkter på detta tar han det internt med Glader istället för via media. Widebro är smart och inser att detta inte är något att ta via media, bättre att ta ansvar för hans del och sköta resten internt.

Om du tror att det är styrelsen som gör hela jobbet med att leta fram kandidater och själv väljer tränare utan att SC är inblandad förstår jag ifall du har missförstått allt och tycker det är konstigt.

Kopierar det jag skrev tidigare:

Förenklat:
-Sporten med Glader i spetsen har ansvar att ta fram potentiella tränare, kolla tillgängligheter, ta referenser, prata med agenter och tränarna. Dvs gå från en lång lista och koka ner det till några få kandidater. Genomföra intervjuer med de kandidater man vill gå vidare med och till sist besluta vilken kandidat eller kandidater som anses som mest lämplig som huvudtränare.

-Styrelsen är ansvarig för att tillsätta positionerna VD, Sportchef och tränare, så efter sporten har kommit med en rekommendation så tar dessa beslut och godkänner eller förkastar den kandidat sporten föreslagit.

Sedan sker det såklart mer bakom, styrelsen kanske innan rekryteringsprocessen har vissa krav som en tränare ska uppfylla som sporten får som input till sitt arbete.

Så vems fel är det, såklart är det sporten som tagit fram namnet/namnen och givit en felaktig rekommendation som bär en del av skulden, sedan har styrelsen ett ansvar som inte kvalitetssäkrat eller varit tillräckligt kritiskt granskande kring förslaget av Ville som huvudtränare, kanske de inte heller har varit tillräckligt tydlig med kraven.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Laken: Ja och den processen sas man vara trygga med? Läge att se över den..

Det KB65 säger nedan låter troligt dock.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Laken: Jag tror fortfarande detta först och främst är för att skydda Glader och lägga över skulden på någon annan i en jävligt stormig tid. Styrelsens roll i det hela är mest formellt, i att godkänna sportchefens val av tränare.
Självklart spekulationer från min sida.
Kommentera