1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155360

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett: Jag håller inte med. Man drog ned tempo i fem mot fyra/fem mot tre. Så långt är jag med. Det är någonting som är rätt vanligt när man får en femma (i alla fall under de 40 år jag följt hockey). Det är inte acceptabelt, men det händer. Man tycker att man har så lång tid att man blir lite bekväma.
Efter det tappar man modet när Mora gör 4-2. Det är exakt som Harald Lückner sa att det inte är så att man inte vill, utan man blir rädda. Man litar inte på att lagkamraten ska klara sin uppgift, men tar ett säkerhetsavstånd för att inte bli överspelad osv. Aggressiviteten och närheten till motståndare är som bortblåst.

Det är samma effekt som att ha en målvakt du inte litar på. Istället för att göra som man kommit överens om, så överjobbar man i situationer och försöker hindra motståndarna för att skjuta även om man göra skada genom att skymma egen målvakt.

Men, man måste nog sysslat med hockey på den nivån (eller pratat med väldigt många som gjort det) för att förstå psykologin som jag fått det förklarad för mig.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
J F K:

Sett matchen med lite fördröjning så blev precis klar för mig.

Vilken jävla match, svåranalyserad.

Första perioden var riktigt bra, vi släppta inte till mycket bakåt, var påslagna och giftiga framåt. Bland de bättre perioderna vi gjort. Förmodligen drabbades spelarna av samma känsla som man själv "detta är lugnt".

Sedan får Mora lite luft med mål i PP och BP och vi misslyckas att utnyttja 5 mot 3 och efterföljande 5 mot 4, det vänder i och med matchstraffet.

Jag konstaterar följande:

-Rockwood ska vara center, mer delaktig i spelet och detta var bästa enhet idag
-Aagaard för mycket skit, men det är en måltjuv som blivit klasser bättre när han går ytter
-Vart fan tog förstakedjan vägen efter första bytet dom målade i?
-Hade vi haft detta material och Sunken som tränare från start hade vi inte varit i botten, trots att det är en dålig match från andra och framåt så är det inte i närheten av bottennappen under Styf. Stundtals ser defensiven bättre ut och spelarna vet vad dom ska göra, Brendan har ju blivit 100% bättre på slutet under Sunken, sedan faller vi in i dåliga vanor och då får motståndarna enkla mål och grepp på oss
-Tex måste in i målet nu, Peters har haft en tuff säsong och ser slutkörd ut
-Är inte rädd för dubbelmötet med mora längre, tror vi kan störa dem rejält med Niderbach och Ryssen samt Tex i målet.
-KIK borde inte längre vara något hot, vi drar iväg med 1p till, de har nu 14p upp med 8 matcher.
-Vi har 8p upp på Väsby med en match mindre spelad, väsby har endast 7 matcher kvar. Tar vi en trea till borde det vara klart
-Hoppas Väsby och KIK delar på poängen i dubbelmötet
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
J F K: Din analys är ju i princip identisk med min (fast mer välformulerad)?

Min poäng är att när ett lag är så svajigt som MoDo så kan man inte dra ner på tempot bara för att man har powerplay, man måste istället ge allt för att fullständigt döda matchen. Det syntes tydligt på kroppspråket att de var rätt nöjda med att passa runt pucken istället för att göra fler mål. Jämför med desperationen man visade upp sista tre minuterna av matchen.

Efter lättnaden att ha fått en poäng, drog man återigen ner på tempot. Förklaringen att det var rädsla att förlora blir därmed bisarr. Den stressen borde synas mycket mer när de ligger under än i en förlängning där endast en poäng står på spel.

Att de skiter på sig när Mora börjar ösa in mål är det ingen som ifrågasätter. Frågan är varför spelarna agerar så nonchalant i lägen då de borta kämpa ännu hårdare för att stänga matchen.

Trist när VIK gör sitt jobb.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
J F K: Det är då en tränare bör ta timeout
Kommentera