1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155593

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
J F K: Det är ju det jag menar. Den dagen Svenningsson eventuellt blommar ut så är han förlorad till SHL. LP har nog dock inte riktigt den potentialen, men skulle kunna bli en stabil poängplockare på allsvensk nivå. Då tycker jag att det blir fel när han förlorar sin plats till förmån för Svenningsson, som inte gör det bättre (i dagsläget).

Om vi hade hade varit lite mer rädda om de unga och försökt behålla andra vattenbärare, hade vi kunnat ha ett lag som såg ut såhär:

Karlkvist - Ny - Ny
Björklund - Wernblom - Stål-Lyrenäs
Öhman/Jakobsson - Wahlgren - Åhström/LP
Sylwander - Jellvert - O.Pettersson

Stenqvist - Ingman
Ullman - Ny
Wallinder/Styf - NY

NY
Isak Wallin

Mattias Karlin

Frågor att ställa sig:

1. Hade detta lag presterat bättre eller sämre än årets lag?
2. Hade detta lag kostat mer eller mindre än årets trupp?
3. Hade kontinuiteten i detta lag blivit bättre eller sämre än de senaste årens trupper?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Fast det där är ju önsketänkande och att plocka russinen ur kakan med facit i hand.

Klart man skulle vilja ha ett lag med bara spelare som gått via vårt J20 och som vill stanna år efter år trots lockrop från andra föreningar med löfte om större roller och mer lön (både i HA och SHL).

Sanningen är att det spelar ingen roll ifall det är en spelare från orten eller utifrån, utvecklas de och blir för bra kommer de dra till SHL och det är inget vi kan stoppa, vissa andra spelare som utvecklas vill högre upp i laget och får de inte den rollen hos oss så drar de till en sämre klubb där de får spela högre upp.

Som exempel tror du på allvar att vi hade lyckats hålla Wahlgren kvar i klubben med erbjudandet att vara tredjecenter och spela ca 11 minuter per match när han blir lockad att spela i 1:a eller 2:a kedjan i Västervik och Timrå? Då är du bra naiv måste jag säga.

Problemet med laget ovan är inte hur det ser ut i dagsläget (med facit i hand), det är vägen dit som är problemet. Skulle vi byggt på detta sätt och haft ännu mer tålamod med spelarna så hade vi förmodligen inte slagits om uppflyttning ifjol utan varit indragen i botten då också samt säsongen innan.

Är inte spelarna tillräckligt bra så ska de inte spela och få för stora roller.

Jag tycker vi fans är lite för kära i våra egna juniorer, är de inte nog bra så ser jag ingen anledning att de ska ha plats före någon utifrån. ¨

Sedan handlar att slå igenom mycket om att få rätt roll i rätt läge, i ditt exempel ovan så är denna tredjekedja inget jag skulle vilja se i egen zon eller som tredjekedja, den skulle vara helt horribel.

Öhman/Jakobsson - Wahlgren - Åhström/LP

Dessa spelare ska ha mer producerande roller och inte lira i tredje och har man inte plats så har man inte, utan då gör både spelare och klubb bäst att bryta så de kan söka denna roll på annat ställe.

Jag tycker inte vi haft för dåligt tålamod med våra juniorer, jämfört med andra klubbar så får de många chanser och vi spelar med många juniorer i laget, det såg vi första året i HA och vi ser det i år.

Kan faktiskt inte se att vi misshandlat och slarvat bort en supertalang, att dessa sedan går vidare och utvecklas i andra klubbar får vi räkna med. Men det är inte så att de får 10 matcher sedan bänkar vi dem eller skeppar dem.
Kommentera