1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478171 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155600

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter: Fast riktigt så är det ju inte. Tom Hedberg fick chans på chans trots att han var horribel. Till slut bar det frukt. Jag tycker det var uppenbart att Wernblom hade kvaliteteter och att det skulle lossna förr eller senare. Det är lätt att anklaga honom för att ha varit gnällig och divig, men uppenbarligen tycks det fungera nu. Varför känns det som att dessa personlighetsproblem alltid löses när spelaren lämnar MoDo?

Givetvis är inte O. Pettersson, Jakobsson, Öhman, Wahlgren eller LP för den delen några stjärnor med allsvenska mått mätt. Men folk verkar leva i förnekelse. Vi kämpar för att hålla oss kvar i konkurrens med Kristianstad och Väsby. KRISTIANSTAD OCH VÄSBY. Att skeppa denna typ av spelare är fullt förståeligt ifall man är ett aspirerande topplag, men att ersätta medelmåttor med potential och klubbhjärta, med medelmåttor utan potential och klubbhjärta, är enligt mig vansinne.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du verkar ha glömt bort fjolåret och kollar bara på detta år och årets trupp.

Vilka av de du nämner skulle ha tagit en plats i fjolårets lag och varit med och slagits om uppflyttning och gjort oss starkare?

Skulle vi ha kört Wernblom i andrakedjan som center istället för Olofsson?
Skulle Jakobsson spelat i tredjekedjan?
Skulle oskar pettersson ersatt Björka i fjärde?
Wahlgren som tredjecenter istället för Jellvert?
LP som ytter i första istället för Tambellini?

Skulle vi behållit alla dessa bara för att ha de i reserv och som försäkring ifall de kanske blommar ut en kommande säsonger? Ska vi resonera så får vi nog ha 40 spelare i truppen.

Fakta är att ingen av dessa var bra nog att ens ta en plats i truppen och roller de behöver för att utvecklas fanns inte ifjol, hur ska vi då kunna haft kvar och satsa på dem tills i år?

Det är en omöjlig ekvation du försöker få ihop och du argumenterar med facit i hand vad spelarna har utvecklats till och vart de är nu i sin karriär samt hur vårt lag byggts och presterar i år.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett: Jag hoppas att sejouren i Karlskrona har gjort LP gott, en spelare jag gärna ser i Modos trupp nästa säsong.
Som du säger, klubbhjärta är viktigt, otroligt viktigt.
Nu kan man kanske inte säga att Öhman har klubbhjärta, men för att ha varit utfryst i princip 2 säsonger utan ett enda gnäll har lett till att han nu spelar och även styr i PP säger ganska mycket om en spelare, sådana spelare vill man ha i laget för man vet att dessa sänder rätt signaler.

I övrigt tycker jag det saknas lite styrka i Wernblom, idag är han lite för endimensionell, men lite storlek på honom så kan han absolut bli en riktigt bra allsvensk spelare.
OSL däremot verkar ha vuxit på sig rejält och klarar av seniorspelare mycket bättre nu, riktigt kul för honom.

Men vi får väl se och diskutera efter säsongen och se vilka som lämnar osv.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett: Tror Wernblom ville lämna när vi värvade in Tambellini ifjol då han insåg att han skulle få lite speltid i topp 2 kedjor och pp.
Kommentera