1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478956 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155619

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter: Min fråga är fortfarande på vilket sätt årets lag har varit mer välbyggt än det jag listade.

Under säsongen har följande hänt:

3 st tränare har lämnat/fått sparken
3 st spelare har avslutat sina karriärer
1 st spelare har lämnat för en konkurrent
3 st NHL-lån har gjorts - samtliga har återvänt
3 st spelare från SHL har lånats in - samtliga har återvänt
1 st spelare från Division 1 har lånats in - denne har återvänt
2 st av våra tilltänkta toppbackar har varit skadade stora delar av säsongen

Jo, jag vet att vissa av dessa händelser var rena tillfälligheter och att ingen kunde förutse dem, som Viklunds skada till exempel. Men det är inte så statistik fungerar. Istället får man se till helheten och lägga ihop allt som har hänt. Först då kan man inse att det inte rör sig om "otur".

Laget jag listade hade knappast kunnat utmana Timrå, men jag kan lova dig att det inte hade slagits med VÄSBY OCH KRISTIANSTAD om att undvika nedflyttning...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du fortsätter att jämföra årets trupp med ett fiktivt lag som bygger på att vi haft kvar spelarna i klubben och fortsatt att utveckla dom.

Om jag förstår dig rätt hade du alltså hellre offrat en extremt bra chans att gå upp ifjol bara för att chansa på rejäl utveckling hos Wernblom, Wahlgren, Pettersson, LP, Jakobsson mfl, målet hade varit att bygga ett mittenlag tills i år eftersom du själv säger att vi inte hade varit nära Timrå.

Vilken av spelarna hade slagit sig in i fjolårets lag och gjort oss till en utmanare att gå upp?
För att kunna utvecklas måste man få en bra roll och mycket istid, man utvecklas inte något vidare på läktaren, och där hade samtliga fått sitta ifjol med den trupp vi hade.
Målet är att gå upp inte att vara en klubb som producerar juniorer på löpande band och när dom blir lite för bra så sticker de direkt till SHL.

Istället för att slagits med Väsby och Kristianstad i år hade vi slagits i botten tidigare år när vi samlar en trupp med juniorer/unga spelare som vi ska utveckla till varje pris.

Jag ser hellre att vi försöker värva in spelare för att bli ett topplag och utmana uppåt till SHL, och vi satsar på 1-2 juniorer per säsong max om vi inte får fram riktiga supertalanger. Ifjol gick det jävligt bra, i år går det inte så bra.

Sammanfaller lyckade värvningar med att vi får fram riktigt bra talanger som Hedberg, Norlinder, Berglund så blir man en utmanare och man får chansen att behålla dessa i SHL också kommande år.

Ingen av de du nämner är ens i nivå med Hedberg, Norlinder och Berglund.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett: Jag tror ändå vi kan gå upp. Men då är jag ju lite dum....
Kommentera