1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479878 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2155643

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Rytter: "Ingen av de du nämner är ens i nivå med Hedberg, Norlinder och Berglund."

Det är liksom som det som är poängen. Folk klagar över att juniorerna är för dåliga. I Nästa inlägg föreläser de om att det är bristen på kontinuitet som är problemet. Hur ska ni ha det?

För att kunna få kontinuitet på den här nivån, måste du ha en stomme av spelare som är helt ointressanta för SHL-klubbarna, men som likväl kan brunka till sig en och annan seger. Sedan kan du spetsa dessa trupper med ett par riktiga bomber och då är det en kalkylerad risk att de sticker.

Kolla på MoDos guldlag till exempel. Det är lätt att minnas det som ett dreamteam av hemvändande NHL-proffs. Men såhär såg MoDos tredje- och fjärdekedja ut i början av säsongen:

4th Line
19. Pettersson, Mikael
4. Hellström, Mattias
40. Gestrin, Magnus

3rd Line
18. Öberg, Peter
20. Steen, Oscar
11. Tuominen, Pasi

Det var med andra ord en samling gnuggare, där de flesta kom från orten.

Backar var Timander, Jonsson, Enström, Andersson samt ungdomarna Hedman och Viklund. Inför säsongen var Enström långt ifrån någon stjärnback. Hedman och Viklund var talangfulla, men inte mer än så. Andersson var en defensiv katastrof.

Min poäng är att med goda rutiner, bra tränare, välfungerande taktiker etc. så bör det finnas gott om plats i tredje- och fjärdekedjan för medelmåttor från bygden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:
Det är lite olika skolor jag tror du jämför användare som tycker än det ena eller andra.

Kontinuitet är bra, men ser inget själva ändamål o att bara köra på med spelare från orten bara för att de är just härifrån eller gått hockeygym här. Däremot ett självklart inslag. Jag ser hellre Haag i en 4 än Lindewall, Åhström.
Kommentera

Sv: Modo - Mora 2021-02-24
Bad_Brett:

Du har duckat frågan bra många gånger nu.

Hur skulle vi ens kunnat utveckla spelarna du nämner med det lag vi hade ifjol?
Vems plats skulle Wernblom, Pettersson, LP, Wahlgren, Jakobsson ha tagit?

Du kan ju inte på allvar mena att du tror att 1) spelarna skulle passa i en tredje/fjärde kedja ifjol 2) du verkar tror att spelarna inte ha någon egen vilja, lycka till att behålla t.ex Wernblom för en roll i tredje/fjärdekedjan medan han utvecklas säger jag.

Hade du offrat den bästa chansen att gå upp för att utveckla dessa och vara ett mittenlag i år?

Resonemanget går inte ihop, det är jävligt lätt att 1-3 säsonger senare med facit säga, dessa spelare skulle vi haft kvar titta vad de utvecklats till.

Jag tycker inte klubben gjort fel som släppt någon av dessa spelare i det läge de släpptes, för de var inte tillräckligt bra och vi kunde inte erbjuda den roll de behövde för att fortsätta sin utveckling, och då är det helt rätt att värva in ersättare utifrån.
Kommentera