1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480210 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2158856

Sv: Apropå ingenting...
Rockson:

Ok, men svarade efter som du citerade mig och jag ville förtydliga att jag inte tycker spelarna är dåliga eller att det är bra att de drar.

Däremot så är det märkligt att de inte kan förstå vad som är viktigt för dem i denna ålder och det är speltid, speltid och speltid samt att gärna vara en spelare som får spela i avgörande lägen. Även fast man är ung så måste man kunna förstå detta.

Men det är väl föräldrar och agenter bakom som trycker på, skulle inte förvåna mig om det är föräldrar/agent som tycker det är märkligt att inte Strömgren/Wallinder fått spela mer i laget, och då väljer att lämna så fort en SHL klubb visar intresse. Om man inte får speltid i ett bottenlag i HA hur har man då tänkt sig slå sig in i ett topplag i SHL? Kanske finns en anledning att man inte spelar i ett bottenlag när man som back är -11 eller när man som forward har brister i spelet och ibland visar glimtar av potential.

Nej det kommer sluta med en utlåning tillbaka till HA, då till en klubb Rögle väljer och som ligger nära så de kan följa spelarna, varför inte stanna ett-två år till och se till att man är redo? Är det så viktigt att få en keps med en SHL logga vid 17-års ålder?

Dags att skrota grannens grabb konceptet då det inte funkar, spelarna drar ju innan vi får nytta av dem och då har vi bara de mediokra kvar som SHL klubbarna ratar.

Ska vi köra grannens grabb så ska spelarna vara bra också, det ska bygga på att vi kan lyfta in 1-2 juniorer som gör laget bättre typ Norlinder/Berglund, inte att vi fyller upp truppen med 5-6 unga mediokra spelare, då är det bättre att värva in spelare utifrån i åldern 22-25 som kan ge minst 2 år i truppen. För t.ex Strömgren har vi fått nytta av en halv säsong.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Rögle och Frölunda lägger stora resurser på att utveckla de spelare som de dammsuger från marknaden. Det är nog den största anledningen till att junisarna drar till dessa lag. De har pengar att rekrytera de främsta tränarna för J20 och du får som junior möjlighet att vara en del i ett framgångsrikt koncept. Du får som junior möjlighet att skolas/utbildas av de bästa tränarna landet har och som har en modern syn på hockey. Genom att välja Frölunda eller Rögle blir man förberedd för ett NHL-äventyr på ett helt annat sätt än att lira med Sunken och Piva eller Wallson och Lahti. Frölundas J20 där man drömmer om SHL-debut som ett utvecklingssteg är nog ganska självklart för de bästa juniorerna som har ambitioner. Tänk er själva att spela i tredjefemman i ett bottenlag i HA som ett led att förbereda sig för NHL. OBS! Jag gillar detta lika lite som ni. Löven tappar många av sina bästa till MoDo, Luleå och ..... men det beror på att vi har inte lika mycket att erbjuda i form av utvecklingsmöjligheter. MoDo har genom kräftgången det senaste decenniet tappat mycket av sin attraktionskraft på detta område. Att Strömgren och Wallinder väljer bort MoDo är fullt naturligt då de hela tiden kämpar sitt yttersta för att lyckas. Om ni vore dessa killar och vill framåt. Ni ser hur det fungerat i MoDo detta året. Ni vet inte om ni ens är kvar i HA. Ni ser därefter vad Rögle och Frölunda gjort med ex Norlinder på en säsong. Får presentation av Abbots vilka målsättningar de har med dig som spelare. Med dessa alternativ är det nog enkelt att välja. Speltiden är nog ett medvetet val, dvs att de räknar inte med att spela 52 matcher plus slutspel i SHL utan J20 och utlåning är säkerligen med i deras val. Men det är idag en stor skillnad att vara en del av Rögles program och organisation jmfrt med MoDos eller Lövens. extremt sorgligt för oss som brinner för klubben. Med det är en lika stor sanning att lyssna på hängivna supportrar och visa ett extremt klubbhjärta inte förbättrar dina chanser till NHL. Diskussionen om att dessa (ambitiösa) killar gärna får lämna när de sviker och liknande är ganska orimlig. Speltid i HA är inte allt. Särskilt när de vet att de kommer att få spela, om än i J20, utlåning eller i bästa fall i SHL.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: Jag tror faktiskt precis som du skriver att föräldrarna ofta är stora påtyckare. Plus att det sannolikt ger ringar på vattnet när flera unga lämnar för spel i andra klubbar. Hur det sett ut i klubben sportsligt de senaste åren lär inte heller hjälpa oss.
Kommentera