1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2158866

Sv: Apropå ingenting...
Knafus: Vad är det för exceptionellt dom gjort med Norlinder menar du?
Då har ju Berglund tagit större steg i Luleå.


Norlinder är den typ av råtalang som lyckas var han än hamnat. Han hade stannat med Modo om vi gått upp också.
Är det verkligen sådan status för juniorerna i Frölunda att spela i SHL när vissa vägrar bli upplockade till A-laget eftersom de då inte kan studera/spela i USA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Jag har inte skrivit att de gjort någonting exeptionellt med Norlinder. Att han är ar en färdig spelare tror jag inte stämmer med tanke på hans ålder men en hög nivå har han absolut redan när han lämnade er. Vad Frölunda däremot har gjort är att de har givit honom speltid i SHL och han har stundtals gjort det bra och visar att han utvecklas. Nu ska jag inte lägga ord i hans mun men jag tror att rent utvecklingsmässigt är han själv nog mycket nöjd. I synnerhet när han ser hur säsongen utvecklats. Han säger själv i augusti:

"De senaste fem åren har Frölunda skeppat iväg över tio spelare till Nordamerika och under samma period har 13 spelare från klubben tingats i NHL-draften. Att klubben har hittat ett recept att fostra stora talanger och stjärnor råder det i dag inga som helst tvivel om – och för Norlinder spelade klubbens fina ”track record” att fostra och förädla duktiga backar in i klubbvalet, förstås.

– Det är inspirerande och det är klart att det spelade in i beslutet att komma hit. Men det var väl inte just det som var det avgörande, men det är klart spelade in.
– Sen skulle jag vilja säga att de är duktiga på att ta fram spelare på alla positioner, inte bara backar. Det är väldigt engagerade ledare här i klubben och hela organisationen lägger ned väldigt mycket tid på spelarna och spelarutveckling. Det är kul att få vara i en sån här miljö."

Att Berglund gör det bättre i Luleå är väl inte i motsatsförhållande till att Norlinder har en gynnsam position i Frölunda? Den frågan förstår jag inte riktigt. Luleå lockar också många unga spelare på grund av hur de presterar.
Kommentera