1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480240 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2158872

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Jag har inte skrivit att de gjort någonting exeptionellt med Norlinder. Att han är ar en färdig spelare tror jag inte stämmer med tanke på hans ålder men en hög nivå har han absolut redan när han lämnade er. Vad Frölunda däremot har gjort är att de har givit honom speltid i SHL och han har stundtals gjort det bra och visar att han utvecklas. Nu ska jag inte lägga ord i hans mun men jag tror att rent utvecklingsmässigt är han själv nog mycket nöjd. I synnerhet när han ser hur säsongen utvecklats. Han säger själv i augusti:

"De senaste fem åren har Frölunda skeppat iväg över tio spelare till Nordamerika och under samma period har 13 spelare från klubben tingats i NHL-draften. Att klubben har hittat ett recept att fostra stora talanger och stjärnor råder det i dag inga som helst tvivel om – och för Norlinder spelade klubbens fina ”track record” att fostra och förädla duktiga backar in i klubbvalet, förstås.

– Det är inspirerande och det är klart att det spelade in i beslutet att komma hit. Men det var väl inte just det som var det avgörande, men det är klart spelade in.
– Sen skulle jag vilja säga att de är duktiga på att ta fram spelare på alla positioner, inte bara backar. Det är väldigt engagerade ledare här i klubben och hela organisationen lägger ned väldigt mycket tid på spelarna och spelarutveckling. Det är kul att få vara i en sån här miljö."

Att Berglund gör det bättre i Luleå är väl inte i motsatsförhållande till att Norlinder har en gynnsam position i Frölunda? Den frågan förstår jag inte riktigt. Luleå lockar också många unga spelare på grund av hur de presterar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Knafus:

Fast det var ju precis det du skrev?

"Ni ser därefter vad Rögle och Frölunda gjort med ex Norlinder på en säsong."

Vad gjorde Frölunda med Norlinder på en säsong?

Du förstår fortfarande inte att din jämförelse med Norlinder/Berglund vs Strömgren/Wallinder haltar rejält. Du jämför färdiga spelare som var dominerande i HA och som var äldre där det naturliga steget är SHL, med juniorer (en 17-åring) som har problem att ens ta en plats i ett bottenlag i HA.

Du förstår inte att vi inte kritiserar att spelare som är redo att ta steget, vi kritiserar hur en 17-åring och deras rådgivare tänker när man tror att man kan hoppa över steg i utvecklingen. Jag vågar slå vad att Strömgren kommer bli utlånad till HA nästa år, så frågan är då varför det inte var bättre att stanna i klubben ett år extra.

Sedan ska du inte glömma det mentala och det utanför hockeyn, en 17-åring är ganska omogen, att då flytta från familj vänner i denna åldern kan slå hårt och faktiskt begränsa utvecklingen. Sedan finns alltid risken att man inte klarar pressen det innebär, man värvas som en supertalang och man har kraven på sig att utvecklas i raketfart och så snabbt som möjligt visa upp sig i SHL, är man inte väldigt stark mentalt så kan detta knäcka många, väldigt få 17-åringar som klarar allt detta och istället för att få utvecklas i lugn och ro så stannar utvecklingen av.

Finns många exempel på unga talanger som helt stannat av, ta Johan Lindholm som öste in poäng i modos J20 och fick prova på SHL i några matcher, han gick sedan till Frölunda när vi åkte ur, han fick hela 4 matcher i Frölundas A-lag sedan var det bara J20. Efter det så blev det div1 ett par säsonger innan timrå plockade upp honom till allsvenskan.

Nu blir det iof en gissning men jag tror att han hade varit en bättre spelare idag ifall han hade stannat i HA och han kanske hade klarat att få mer offensiv produktion och ta med sig sin offensiv in i seniorhockeyn om han sakta men säkert utvecklats i HA.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Knafus: Ett förtydligande:
Norlinders agent Claes Elefalk sa i en intervju hösten -19 att Norlinder stannar i Modo där han känner förtroende och får utvecklas med mycket speltid i HA, och planen är att därefter ta steget upp till SHL 20/21.
Runt nyår skrev Norlinder på ett nytt avtal över årets säsong för Modo, tanken var att han skulle fortsätta i klubben ifall man går upp.
När allt blev som det blev med fjolårets säsong fick han då istället kika på andra alternativ, då föll valet på Frölunda.

Det är med andra ord en gigantisk skillnad att stanna i Modo tills du är för bra för den liga man spelar, än att lämna när du inte är ordinarie i laget.
Skulle tro att all turbulens i årets säsong skapat sådan oreda i klubben att t.o.m juniorer börja se sig om efter andra klubbar.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Knafus: Ändå åker nordamerikanska journalister ständigt till Örnsköldsvik för att kika på världens bästa plantskola.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Knafus: Så det var därför han sajnade med Modo innan Frölunda?

Indianerna var ett andraval, sen får du citera Frölundas klubbtidning bäst du vill.
Kommentera