1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478925 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2158890

Sv: Apropå ingenting...
Knafus:

Fast det var ju precis det du skrev?

"Ni ser därefter vad Rögle och Frölunda gjort med ex Norlinder på en säsong."

Vad gjorde Frölunda med Norlinder på en säsong?

Du förstår fortfarande inte att din jämförelse med Norlinder/Berglund vs Strömgren/Wallinder haltar rejält. Du jämför färdiga spelare som var dominerande i HA och som var äldre där det naturliga steget är SHL, med juniorer (en 17-åring) som har problem att ens ta en plats i ett bottenlag i HA.

Du förstår inte att vi inte kritiserar att spelare som är redo att ta steget, vi kritiserar hur en 17-åring och deras rådgivare tänker när man tror att man kan hoppa över steg i utvecklingen. Jag vågar slå vad att Strömgren kommer bli utlånad till HA nästa år, så frågan är då varför det inte var bättre att stanna i klubben ett år extra.

Sedan ska du inte glömma det mentala och det utanför hockeyn, en 17-åring är ganska omogen, att då flytta från familj vänner i denna åldern kan slå hårt och faktiskt begränsa utvecklingen. Sedan finns alltid risken att man inte klarar pressen det innebär, man värvas som en supertalang och man har kraven på sig att utvecklas i raketfart och så snabbt som möjligt visa upp sig i SHL, är man inte väldigt stark mentalt så kan detta knäcka många, väldigt få 17-åringar som klarar allt detta och istället för att få utvecklas i lugn och ro så stannar utvecklingen av.

Finns många exempel på unga talanger som helt stannat av, ta Johan Lindholm som öste in poäng i modos J20 och fick prova på SHL i några matcher, han gick sedan till Frölunda när vi åkte ur, han fick hela 4 matcher i Frölundas A-lag sedan var det bara J20. Efter det så blev det div1 ett par säsonger innan timrå plockade upp honom till allsvenskan.

Nu blir det iof en gissning men jag tror att han hade varit en bättre spelare idag ifall han hade stannat i HA och han kanske hade klarat att få mer offensiv produktion och ta med sig sin offensiv in i seniorhockeyn om han sakta men säkert utvecklats i HA.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Rytter: jag jämför inte Norlinder med Ström/Wallinder. Jag säger att hans karriärsval och hur det har fallit ut inspirerar till liknande beslut hos mododuon. Även om de inte är lika talangfulla och konkurrenskraftiga som Norlinder. I övrigt håller jag med dig helt om det du skriver.
Kommentera