1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479930 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2158891

Sv: Apropå ingenting...
Charliejfz: Enda logiska förklaringen att ni värvar Wallinder måste vara NHL-pengarna?
Han lär bli utlånad till HA igen nästa år, iaf stundtals.
Men på så vis har Abbott säkrat upp större del av kakan ifall han drar över. Med tanke på den potential han har är det ingen omöjlig tanke.

Kalla mig gammalmodig, men jag tycker det är fult som fan.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:

Jag är inne på att man måste styra upp detta med värvningar från J20 och spelare under 20 år. Som vi diskuterade här inne tidigare.

Klart SHL klubbar ska få värva, något förbud ska inte finnas, men jag skulle nog t.ex. vilja se att man då inte får räkna åren som de är juniorer för ersättningen, eller att det måste finnas krav på visst antal matcher i a-laget för att få räkna säsongen.

Lite överdrivet men som systemet fungerar nu kan man ju som en rik klubb t.ex värva landets talanger och stapla dessa på hög, man samarbetar med HA klubbar och placerar ut 2 talanger per lag för en hel säsong, den lånande klubben kommer ju ta saker som boende, lön, material mm så kostnaden är minimal, sedan har man dessa utlånade och blir de dominerande i HA kommer de skriva NHL kontrakt och man får ersättning. Rögle skulle ju t.ex kunna låna ut Strömgren i 2-3 säsonger till HA sedan skriver han NHL kontrakt och blir utlånad en sista säsong till Rögle innan han åker över och Rögle får 3/4 av ersättningen utan att spelaren kostat speciellt mycket för dem. Väldigt märkligt system måste jag säga.

Utvecklas spelaren inte som tänkt har man ändå inte tagit en risk efter som kostnaderna är täckta av den lånande klubben, sedan när kontraktet går ut och spelaren inte är nära en plats i SHL kastar man bara spelaren på soptippen och låter någon annan klubb plocka upp honom.

Ett sjukt system måste jag säga.

Dags för svensk hockey att fundera hur man får fram fler talanger och bra hockeyspelare. Finland har ju en fördel med en stängd liga så där kan bottenlagen ta 1-2 år av uppbyggnad och verkligen satsa och utbilda sina unga spelare.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Hur som helst så är det ett jäkla bottenbetyg för Modo hockey när man är ett strykgäng i Allsvenskan trots bäst förutsättningar samtidigt som att våra bästa juniorer lämnar klubben innan dom ens blivit ordinarie.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Får hoppas att han kritar på med Detroit om 1-2 år, så vi får en relativt stor peng ändå. Strömgren kommer vi inte få en krona för.
Kommentera