1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478630 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2159722

Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
BobbyG:

Det är väl helt naturligt och vi får väl se när årsbokslutet kommer hur man spenderat i förhållande till budget, har man spenderat pengar man inte har eller har man hållit sig inom ramarna? Jag tror på det sista speciellt med Widebro vid rodret, jag får bilden av att man sätter ekonomin först och inte satsar med pengar man inte har.

Sedan är det ju precis som du säger, säg att lag x erbjuder en roll i första eller en andra kedja medan lag y erbjuder en roll i en tredjekedja.

Vissa spelare kan säkert acceptera lägre lön för större roll, vissa spelare vill maximera lönen och klubben som vill ha denna till en tredjekedja kan få betala lite till som kompensation för en mindre roll. Sedan kommer allt det sociala och runt omkring hockeyn in, får man ett kontrakt nära där man har sin bas och vänner/föräldrar kanske man kan acceptera en lite lägre lön i klubben, ska man flytta och sätta sig 70 mil från sin bas så kanske man vill ha lite extra lön för att välja det alternativet.

Att vi systematiskt skulle betala överpriser till spelare tror jag inte är så troligt, däremot vet väl agenter och spelare att vi har mer än t.ex Västervik att röra oss med så troligen försöker de pressa lite extra i förhandlingarna, 10% upp på just deras kontrakt vet dom är en betydligt mindre del jämfört mot budget än i t.ex Västervik.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Mora - Modo x2 2021-03-02 03
Rytter: Det var väl sagt direkt efter fönstret stängde, att det är god marginal upp till den satta budgeten (14 miljoner), även med Zykov inräknad.
Det verkar dock som att man har använt sig av fonden i viss mån. Så det återstår väl att se hur mycket som är kvar där efter säsongens slut.
Kommentera