1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474547 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2159984

Sv: Silly season
Gavelo: men vad är skillnaden bara för att det är press och förväntningar? Jag tycker de intryck man får av karlin i intervjuer är att han kör sitt race som uppenbarligen fungerat. Oavsett vilken förening du är i handlar det bara om att vinna hockeymatcher, sen kan antalet vinster som förväntas vara en skillnad, men det kan inte bli sämre än det varit. Eller tror du att problem kommer vara i att MoDo värvar fler "stjärnor" än Västervik och Mora och att han kommer ha problem att styra dessa?

Vad är skillnaden? Det är hockey på hög nivå vilken klubb det än är och Karlin har fått resultat över lång tid. Sen ställer jag mig varken för eller emot att han skulle komma, men vill förstå varför alla ser det som vansinnig chansning.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Modo-Målet: Det är en avgrundsdjup skillnad att träna en klubb där förväntningarna är att vara en etablerad klubb mot en klubb med skyhöga förväntningar på att kliva upp i Shl.

Ta tex detta exempel.
Västervik har i många år varit ett bottenlag, har det skrivits något i media om detta, jag Karlin någon gång senaste åren varit ifrågasatt trots detta? Svar nej.

Modo har sparkat 10 isch tränare på ungefär lika många år, denna säsong har man använt 44 spelare och sportchefen har fått direkta mordhot för att laget inte lägger bättre till i serien, lägg därtill att precis alla utom Widebro har varit ifrågasatt. Till och med Julia som tog över efter Frank verkar ha kastat in handduken!

I Västervik får man göra misstag och dåliga säsonger, i Modo förväntas man vinna varje match!

Förstår du den monumentala skillnaden mellan att träna en klubb som Västervik mot att träna en klubb som Modo!?!

Karlin kan absolut bli bra för Modo, men det är en chansning då han aldrig någonsin upplevt en press och stress som kommer ligga över hans axlar samma dag han skriver på för Modo, alla runt klubben kommer förvänta sig att Modo vinner ligan och gör vi inte det så kommer stora sågar flyga hela tiden.

Som jag skrev lite längre ned så kan Karlin bli bra för Modo om han har rätt assisterande tränare vid sin sida.
Kommentera

Sv: Silly season
Karlin har väl också fått bygga upp laget varje år, dessutom till en lägre kostnad i jämförelse med Modo. Att han inte blivit aktuell för Modo tror jag beror på andra omständigheter att klubben gjort klart med en annan. Om vi skulle gå upp med Kaelin så lär väl han även passa i SHL.
Kommentera

Sv: Silly season
Modo-Målet: Det är klart att det är skillnad. Jämför att träna Degerfors eller Barcelona. Bpda elitklubbar i högsta divisionen, men där slutar likheterna. Pressen på Modo - både inifrån och ytifrån- är mycket större än på ett Västervik eller Mora där kravet bara varit att hålla sig kvar i respektive serie.

Det är väl bara jämföra modo med KIK. Har läst spaltmeter mer om Modo än om KIKs tabellposition, misslyckande osv i vinter.
Kommentera