1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482261 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2165647

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Det finns extremt mycket kompetens där ute som sitter i kassan på ICA bara för att den aldrig har fångats upp. Nu pratar jag inte om tränare och spelare, utan organisationen i stort. Med tanke på alla miljontals vloggande content creators det finns där ute, köper jag helt enkelt inte att det ska vara spritt språngande omöjligt att hitta något ess som både är tekniskt duktig och älskar att stå framför kameran. Om man måste gå igenom en lång rekryteringsprocess och ändå landar fel, så osar det att kompetens har gått förlorad i de ökända HR-matriserna.

Min poäng är att om man fyller en organisation med massvis av kompetens, så kommer det skapa ett rykte om en attraktiv arbetsgivare, vilket i slutändan kommer göra det enklare att värva en duktig tränare och därigenom fler talangfulla spelare etc.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Vilka roller förutom Kommunikation och Sportchef syftar du till att det inte tillsatts rätt kompetens?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det där låter också som inom offentlig sektor där man ska köra det där new public management. Man sätter upp mål som ska uppfyllas då allt ska gå att mäta. Man kan remittera runt patienter, för varje gång man ser patienten verkar det för att uppfylla målen. Det leder till att det blir viktigare att klara vad nu är som är uppsatt som mål, snarare än att faktiskt göra nytta.

Det leder också till att chefer inte plockar in personer under sig för att de är kompetenta inom arbetet, utan det är ofta som man istället plockar in de som är duktiga på processerna. Hela vården håller på att förstöras av den oerhört korkade tron att allt ska gå att köra som en löpandeband-fabrik.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: fortfarande rätt endimensionellt resonemang. För Franks roll har ju tillsatts genom en öppen rekrytering, fortfarande måste ju det finnas en inre motivation och driv att söka rollen. Sen att tillsättningen inte föll väl ut är ju en annan femma, men på dig låter det som att de dels tagit fel beslut eller haft för dåligt underlag eller haft fel rekryteringsstrategi?

Miljontals vloggers? Där de skulle vilja jobba i övik, på kvällar och helger, till en lön runt 30?

Vad föreslår du för lösning för att hitta guldkornen på ICA eller annan arbetsplats?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett:
Hr har alldeles för mkt att säga till i förhållande till nyttan de skapar.
Kommentera