1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

492603 inlägg · 4085 ämnen

Inlägg #2169604

Sv: Silly season
Amitiel: Motivation får inte underskattas. Det tror jag att man finner i Gradin. Det sista jag vill se är en gammal avdankad trött sportchef från något annat uppdrag/klubb. Emellertid, nästa säsong i HA blir Modos 6:e i den serien. Om klubben har som ambition att utbilda SC, mer eller mindre, från scratch, så riskerar vi nog att bli kvar ytterligare några år. Jag tycker att det är nog illa att vi ännu inte gått upp. Vi är redan där och jag tror att det är skadligt att man associerar oss som ett HA lag istället för ett lag som halkat ur SHL.
Hinken, Grundström m.fl. är säkert bra killar, men jag är inte helt förtjust i idén att knyta en scout till sportchefsrollen. Jag är rädd för att man överskattar hur många av de kommande spelare som kommer från den pool med spelare som de tittat på, jag skulle hellre bedöma nästa SC på nätverket. Dessutom ställer jag mig tveksam till hur involverad de är i själva rekryteringen och därför vilken erfarenhet de har av att komma i mål med en rekrytering. Ergo, det affärsmässiga. Förmodligen mycket begränsad.
En bakgrund som jag tror skulle kunna vara intressant är tidigare spelagent. Då har man nätverket och vana att sitta med vid förhandlingarna. Tyvärr, så är det nog en lukrativ bransch för de som är duktiga, så tveksamt om det är realistiskt. Jag tänker litet på Salle. Ingen aning om vad han i praktiken gjort som agent, eller om han är rätt person, men jag tror att hans profil är mer lämpad för en kick-start. Huruvida han är en arbetsmyra det kan säkert andra på forumet bedöma.
För att riktigt få igång känslorna på detta forum, så skulle jag vilja slänga ut mig en kandidat till den temporära lösningen för SC-vakansen.
Ge Svartvadet en ny chans under övergångsperioden. Jag tror att ha lärde sig mycket under sin tid som SC och jag tror att han hade skrattat sig hes om han hade haft samma förutsättningar som Glader.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
Snipan:
Varför söka en ny sportchef när Modo har en styrelse/VD som styr sporten redan.
Kommentera

Sv: Silly season
Som sportchef har du som första och viktigaste jobb att hitta bra och rätt spelare.

Bland det viktigaste du kan ha som sportchef är ett stort kontaktsnätverk runt i olika klubbar, bland agenter, scouter och spelare och där passar väl en scout rätt fint in.

Han bor ju fortfarande kvar i Övik så där är ju ett plus att det är inte en person som jobbar 2 år sen vill hem till stor staden igen.

Sen vet jag inte hur mycket du kan utbilda en sportchef, är ju inte direkt så att det finns universitetsutbildning eller kvällskurser i hitta en bra hockey spelare fas 1 och fas 2.

Efter att själv varit spelare, tränare och scout så tror jag nog Gradin har rätt okej kunskap i hur man förhandlar kontrakt.
Kommentera

Sv: Silly season
Snipan: Bara jag som inte är supersugen på Sundlöv?
Nu är det väl väldigt liten risk oavsett med tanke på att han verkar bli kvar i Brynäs.
Jag tror de som jobbat som scouter har iaf större kunskaper än vad Glader kom in med. Värvningen av honom är enligt mig fullkomligt bortkastad. Modo har gett honom en utbildning han kommer kunna använda i framtida yrkesroller men i sin tur fått ett år bortkastat på en rätt okunnig sportchef.
Hade kunnat bli bra i slutänden om han stannat kvar, men nu är vi istället tillbaka på ruta ett. Vill dock inte ha in Sundlöv som jag tycker gjorde ett rätt trött intryck. Hans överlägset starkaste värvning var åsnebrottaren som sedan tog över showen helt.
Kommentera

Sv: Silly season
Snipan: Från vad jag förstår, så har ändå scouter generellt sett ett väldigt bra nätverk med kontakter? De reser väl runt ganska mycket under vanliga omständigheter?

Jag är inte negativt inställd till Svartvadet heller.
Kommentera