1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480532 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2177300

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: ja, men om jag får vara djävulens advokat. Ni som ställer er kritiska till träningsupplägget. Vad har ni på fötterna för kritiken förutom att det ser ut som att vi är dåligt tränade när vi förlorar? Vad har ni för insyn? Vad är upplägget? Vad är ett bättre upplägg?

Det jag upplever är att kritiken är onyanserad och mig veterligen har jag inte läst eller hört att Modos upplägg i hur de bedriver träning och testning är dåligt på något sätt, förutom att det varit för få på plats tidigt på säsongen vilket varit avhängigt kontraktsläget...

Kan vi få lite konkret och faktabaserad diskussion om Modos träningsupplägg?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Vi har avhandlat detta ett par gånger under våren här, men lite kortfattat så har Modo inte haft samma fys som tidigare år, långt ifrån dessutom.
Inte samma individuella upplägg öht utan man har mer låtit spelarna sköta sin egen fys både på försäsongen men även under pågående säsong.

Sportchefer i andra föreningar har vittnat om detta och ställt sig mycket frågande till årets upplägg.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Hörsägen enbart. Men när det kommer kritik från spelare är det något man bör ta på allvar, oavsett om budbäraren är Adam på expressen eller ej.

Osvsett har detta stötts och blötts i åratal, jag har själv alltid försvarat Modo’s upplägg med argumentet att det är avsaknaden av spelidé som får oss att se långsamma ut och att spelare som lämnat till andra klubbar haft toppvärden(V.O exempelvis) men som sagt, när kritiken kommer från spelartruppen hoppas jag man lyfter frågan.
Upplägget med Modo sports academy är säkert billigt och bra, men med det upplägget bör spelarens karaktär bli viktigare eftersom de själva måste vara mer drivande motför om man har en anställd fystränare.
Självklart spekulation från min sida, men tål att funderas på.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78:
Jag vill veta vad alla tar i bänkpress innan jag yttrar mig!!!
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Jag upplever att det blivit väldigt mycket fokus på att kunna spela i väldigt högt tempo på beskostnad av styrka. Jag tycker att spelare som LP, Tommy E, Öhman, LP osv, skulle behövt vara starkare för att vinna fler närkamper. Det är i första hand vad so mhindra Åhström från att ta nästa steg, men han är inte ensam.

Dock håller jag med om att det slentrianmässigt gnällts på barmarksträningen år efter år.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Det man kan ifrågasätta är just upplägget med att anlita MODO Sports Academy på tim-basis. Kan inte få till mig att någon annan organisation har lagt upp det på samma sätt. De allra flesta har väl en fystränare och fysioterapeut på fast anställning. Vilka är fördelarna med hur vi har det nu?

Sen är det inte specifikt det som verkar ha strulat till det just den gångna säsongen. Där har ju allt möjligt gått fel i allt från bristande uppslutning på försäsong, till dålig isträning och tveksamma karaktärer i laget (om man ska tro Adams artikel).
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Padrone78: Men Adam skrev ju det.. :)
Kommentera