1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2188625

Sv: Apropå ingenting...
Gavelo: Och Björn tränar MoDo även nästa säsong med 100% säkerhet antar jag...?

Skämt åsido, uppenbarligen har du noll koll på vad konfirmeringsbias är. Det är knappast någon konspirationsteori att Kanada tycks ha spelat efter en egen regelbok i många turneringar; det betyder inte nödvändigtvis att domarna har snackat ihop sig innan och sagt "Hörni, kom ihåg att enbart tillåta felaktiga mål och regelvidriga tacklingar ifall Kanada gör dem".

Detta är en extremt djupt rotad biologisk funktion. När det gäller Hellströms tackling finns det mängder av saker att anmärka på: Uppåtgående kraft, höga handskar, huvudet är primär kontaktyta, ej nord-syd-riktning, mer kraft än vad som krävs för att separera puck och spelare etc. Jämför sedan med andra tacklingar som har renderat i avstängningar de senaste fem säsongerna. Att domaren då väljer att fokusera på att BIK-spelaren är framåtböjt etc. är helt bisarrt. Så har inte diskussionerna vid huvudtacklingar låtit sedan efter lockouten 04/05. Till exempel hade Tobys tackling på Johansson gett en lååååång avstängning idag, trots att den utförs i nord-syd-riktning och handskarna är nere.

Ingenting kan få mig att backa i detta, tacklingen är gräsligt ful och att någon kan få för sig att försvara den känns nästan som det där experimentet när folk medvetet hävdar att det kortaste strecket är längst.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Jag kan väl inflika JFK i detta, eftersom ni båda helt missat poängen, den ena drar paralleller till Kanada och den andra försöker få juridisk tolkningar att vara densamma som tolkningar inom idrott.

Att dra paralleller till att Kanada skulle vara förfördelade till en semifinal i Allsvenskan är som att jämföra äpplen och päron.
Kanada ”uppfann” hockeyn, innan worldcup heter det Kanada cup, det mesta och det flesta domarna kom och kommer från Kanada, Kanada är dominerande i världen och det är liksom inte ett dugg konstigt att Kanada med kanadensiska domare kommer att ha en liten fördel i rena tolkningsfrågor, men att jämföra detta med händelsen igår är bara töntig.
Du får tycka vad du vill såklart men när du försvarar din ståndpunkt med argumenten att detta var uppgjort och menar att det är troligt eftersom Kanada också blivit förfördelade i landslags sammanhang.

Sen när du jämför andra tacklingar med denna så snörar du in dig än mer, det var tacklingar som kan skilja sig mot denna samt att den kan ha dömts av andra domare, att öht tro att alla domare ser och bedömer allting lika är en utopi så släpp den tanken, det som hände i en situation ifjol eller för 3 veckor sedan är inte samma som igår och kommer aldrig att vara.
Varje ny situation är unik.

Alltså.... 😂
JFK
Ja du är jurist, men uppenbarligen en person som har ett allvarligt behov av att på känslomässiga grunder, ofta in i absurdum påstå saker om andra/andras lag hur det egentligen ligger till och varför det blir så.
Tex så har ingen på forumet undgått att du gärna flertalet gånger gnäller på domarna, ingen har heller undgått att läsa dina spaltmeter om hur dåliga Björklöven är, tex så förlorar Modo ofta pga av svaga domslut, vinner Löven en match så beror det uteslutande på dåliga domslut samt att motståndarlaget var ”sämre än normalt”

Jag jobbar som mellanchef på ett större företag där vi ständigt för dagliga diskussioner kring juridiska tolkningar i kontrakten så jag vet mycket väl att det finns (om man vill. Som ni) möjlighet att tolka saken helt tvärtom hur fel det än är.
Det har fortfarande ingenting med detta att göra, alla vi som sett tv bilderna inkl. ALLA domare på plats, inkl Karlskogas tränare hade inget mer att tillägga i detta ärende eftersom det inte finns något mer att tillägga.

Disciplinnämnden kommer inte att stänga av Hellström, men dom har nog fel dom också?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Och har man fattat ett beslut är man mindre benägen att ändra sig. Med eller omedvetet är det svårt att erkänna att man gjort fel.
Kommentera