1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481377 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2196946

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är väl därför att skattetrycket på löntagare är ganska högt, men skattetryck på kapital är sinnessjukt lågt. Vi tar in väldigt mycket mindre pengar via skatten än tidigare om man ser till helheten.

Statistiskt så är vi ändå på den nedre halvan i Europa gällande överdödlighet. Mycket sämre än de andra nordiska länderna, men mycket bättre än många andra länder. Om vi ska blanda in fakta och inte bara tyckande.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag står fast vid att jag tycker att överdödlighet är ett uruselt mått, då den inte säger något om hur hög den hade varit utan Covid (lite som med temperaturkurvor över den globala uppvärmningen).

Tar vi döda per miljonen, så ser det ut på följande sätt:

USA: 1769
Sverige: 1379
Norge: 138

Du har ju själv varit inne på hur svårt det är att få bra sjukvård i USA utan att man blir ruinerad på kuppen, så vi kan väl enas om att de där siffrorna är rätt bedrövliga? Det är svårt att bara titta till absoluta siffror, då storstäder etc. tenderar att drabbas hårdare. Därför är det rimligaste att jämföra med våra grannländer.

Men, men... Strunt samma. Diskussionen rörde egentligen huruvida det är politiker och myndigheter som gett oklara besked, eller om det är journalister som har förvrängt för att generera klicka. Denna video innehåller förvisso citat ur tidningar, men döm själva om ni tycker att linjen har varit glasklar... (sammanställning börjar vid 9:40)
Kommentera