1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2196937

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Presskonferenserna har varit tragikomiska. Som en spin-off av The Office. Och det är inte journalisternas fel, även om de såklart inte har briljerat heller.

Det tycks vara extremt svårt för många att förmå sig själva att acceptera att den humanitära stormakten Sverige är ett av de länder i väst som, rent objektivt, har hanterat pandemim sämst, trots ett av världens högsta skattetryck. Bortförklaringarna är så desperata att Qanon framstår som sofistikerat i jämförelse: "Alla andra länder gör fel", "Det media som har förvrängt allt", "Vi kommer klara oss bäst under nästa våg" etc.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Vi har ju klarat oss bra. Ligger inte särskilt högt upp i dödsfall per miljon invånare, än fast vi rapporterar döda med covid när många andra rapporterar döda av covid och dessutom har vi en högre andel som är över 80 än dom flesta . Vi har mindre självmord och döda på grund av nedstängning, Vi har klarat oss bättre ekonomiskt. Om du är en sådan som vill att vi skulle ha stänkt ner Sverige, så hade det varit olagligt enligt Svensk lag. Det Fomh inte räknade med var hur illa det var i äldrevården som är helt förstörd sedan några tyckte att det var viktigare att folk med pengar skulle få mer pengar, än att dom äldre skulle ha ett bra liv.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är väl därför att skattetrycket på löntagare är ganska högt, men skattetryck på kapital är sinnessjukt lågt. Vi tar in väldigt mycket mindre pengar via skatten än tidigare om man ser till helheten.

Statistiskt så är vi ändå på den nedre halvan i Europa gällande överdödlighet. Mycket sämre än de andra nordiska länderna, men mycket bättre än många andra länder. Om vi ska blanda in fakta och inte bara tyckande.
Kommentera