1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2196963

Sv: Apropå ingenting...
Från Hörnefors: Där kom den: "Tycker du vi skulle ha stängt ner hela landet eller???"-kommentaren, som är motsvarigheten till Godwins Law i Covid-diskussioner.

Jag förstår inte riktigt vad det ens finns att diskutera. Oavsett vad det beror på, så är det fakta att:

- Sverige har 10 gånger fler döda än ett jämförbart grannland (döda "av" kontra "med" är för övrigt en seglivad myt. Det handlar på sin höjd om ett hundratal, men är ingenting som förändrar någon övergripande bild)

- Regeringen och Folkhälsomyndigheten har gång på gång lämnat kontradikterande besked. "Munskydd gör mer skada än nytta" blev "Nycklar, plånbok, munskydd!". Idén om att flockimmunitet och att Sverige är "lite mer vetenskapliga än andra länder" blev "vi har samma strategi som alla andra". Vi hade först god beredskap, men sedan gnällde man över att vi saknade beredskap. Vi öppnade upp idrottsarenor för 300 personer exakt samtidigt som smittan exploderade igen. Det är klart att detta är förvirrande för människor.

Sverige har misslyckats på alla punkter. Hur svårt ska det vara att ta in? Jag pratade om problemen med vaccin-kritiker, men oförmågan att kunna acceptera att Sverige version 2021 inte längre är någon föredöme för resten av världen, utan tvärtom ofta nämns som ett skräckexempel, är slående. Nej, det beror inte på avundsjuka, populism, elaka journalister eller missförstånd. Vi är kassa. VI ÄR KASSA. Inser man inte det, kommer det aldrig bli bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Det är det här som gör att sådana som Trump och SD får så mycket röster, det går att vrida och förvrida statistik och sanningar så att det passar dom missnöjda. Och det tråkiga med det är att det splittrar samhällen.
Kommentera