1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480342 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2197957

Sv: Silly season
Blake: Tror inte riktigt det funkar att satsa så. Det kommer bara bli så att de bra man vill ha med i sin satsning kommer lämna för högre ligor. Även om man skriver tvåårskontrakt så är det ingen säkerhet för andra ligor eller shl. Det handlar om att få ihop ett lag till stor del där alla drar åt samma håll, det är värt mer än flashiga namn och amerikanska legoknektar. Jag förstår delvis bitterheten men samtidigt inte hur den är riktad. Nu när systemet för uppflyttning är helt omgjort kommer känns det spontant som det påverkar en del. Tidigare vart det ofta klart mycket svårare och man behövde ofta ösa in med spets i slut fönstret i mångt och mycket kanske för att rå på eventuella shl lag. Men lag som ofta lyckats gå upp är trots allt ofta de som arbetar tillsammans som ett lag. Som TIK, OIK, etc även med det gamla systemet. Ingen stod och gapade inför respektive säsong att herregud vilket lag OIK har fullt av spets etc.

Värvningar som ofta sen gör skillnaden är de som har mer uppsida än de tidigare visat. EK verkar extremt underskattad här eller bara brist på vilja att fortfarande inse att Modo spelar i hockeyallsvenskan och vad det innebär. EK är definitivt en klasspelare och grym värvning på denna nivå och jag tror även modigs har potential att ha en mycket positiv påverkan. Det känns som inga här skulle bli nöjda oavsett och alla EP favoriter som brukar landa här är ofta rejäla fiaskon.

Det som faktiskt är positivt och ger en god känsla inför kommande säsong och de värvningar som skett är att det känns som det finns en enhetlighet i att prioritera personer som inte räds göra det hårda jobbet. En grund med spelare av samma skrot och korn är en bra start för att få ett sammansvetsat gäng. Själv tar jag gärna ett jämnt hårt arbetande lag med struktur än ett lag där det ska vara några få legoknektar som ska bära det.

Sen vet ju alla att det är knepigt att ens få in de sista spetsspelarna för HA lag innan fönstret för SHL lagens möjligheter att sno dem är stängt. Så att måla fan på väggen redan och vara så tokbitter när det fortfarande kvarstår en hel del platser att fylla är ju onödigt. Framförallt onödigt för en själv, varför välja ett halv tomt glas och egen bitterhet som är en rätt trist känsla att ha för att istället bara se glaset som möjligt att fylla på. Mycket skönare att ta ett andetag och vänta in utfallet och reagera på det, än bestämma sig för massa negativt för sig själv och sen ut och gnälla över det när det likväl kan vara en positiv utkomst känns destruktivt.

Nu svarade jag på Blake men var mer bara generellt riktat mot alla de olika gnälliga inläggen som verkar tillkommit sen man var här sist. Det är klart frustrerande det känns som det inte händer något men med pandemin är väl alla för rastlösa och man klart är lite för otålig då man spenderar mer tid på forum och sånt här än vanligt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
atomragnar:
Mycket väl formulerat käre MoDo broder
👍
Kommentera