1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474698 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2203254

Sv: Silly season
MorganaLefaey: För mig är egentligen Timrå vår riktiga derbyrival, men jag har börjat svänga. Det är mycket hetare, mer folk och mer rivalitet mot Löven numera.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
J F K: Anledning till att jag ser Timrå som större ”rivaler” än Löven är för att vi i modern tid aldrig haft några större matcher mot dom (undantaget 1 finalmatch förra säsongen) och därför aldrig riktigt skapat någon stämning mot dom, för mig är det ungefär som att vi möter AIK eller liknande.
Timrå för mig är dom riktiga rivalerna, väldigt tudelat från Härnösand/Kramfors, Timrå bryr sig mer om vad Modo gör och inte gör och många spelare har traditionellt bytt mellan klubbarna, dessutom finns rivaliteten ända ner på juniorsidan där löven knappast är representerade.

Jag håller dock med om att stämningen mellan Timrå/Modo inte är lika hatisk som den var för 10 år sedan och att det nog beror på att Löven blivit en del av oss sen både Modo och Timrå börjat spela mer i samma serie.

Sen tror jag det gamla gardet hos Timrå och Modo börjat växa upp och faktiskt kan föra diskussioner utan att ”hata” varandra och det yngre som hellre hatar än någonting annat är för unga för att på allvar ha upplevt den tuffa era lagen emellan då både Modo och Timrå hade riktigt framgångsrika lag i Es ,där för en 10-15 år sedan.
Kommentera

Sv: Silly season
J F K: Umeå och Ö-vik är närmare som städer idag med Botniabanan och Nordmaling mitt emellan med 50/50 fans åt bägge håll. Björklöven verkar i större stad, MoDo med större omsättning och finare arena, Sen är vi ju världens största hockeyklubb, lätt att glömma bort. Lövare snackar då hellre om Skellefteå, när argumenten tryter..
Kommentera