1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478702 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2204500

Sv: Silly season
Nucky: Jag är fortfarande ganska tveksam till satsandet.
Mestadels pga att jag just nu inte kan se förbi att Sveningsson o Modigs ska ingå i producerande formationer. Timrå hade 2st duktigt producerande formationer och löven hade 3, om än inte samma spets.
Vi hade 4st över 20p, tappat två av dem och inte direkt rasat in erkända poängmakare.
Oavsett om 1a kedjan är kungliga förvärv, så ser det lite smalt ut o chansartat.
Jag vill lita på hinken o karlin, men jag kan inte göra det.
Som den hackande skiva jag var inför starten ifjol gällande centrar är jag just nu om poängmakare.

Som du säger så kan man aldrig sikta längre än nuvarande säsong i HA, då man konstant kan få de bra spelarna stulna.
Måste till lite för att jag ska bli positiv när vi ändå ska tävla mot hv o andra satsande lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Håller med.
Klart att Modo inte hade de poängstarkaste spelarna i år då vi också slutar 12a men att vi hade 5 spelare som spräckte 20p är lite skrämmande nu med facit i hand.

Bredd och producerande kedjor man kan lita på varje match är så viktigt. Med offensiven säkrad kommer vinsterna också komma då jag är säker på att Karlin kommer lyckas skapa en mur i försvaret! Hoppas bara Gradin löser denna spets.

Finns jättemånga exempel från gångna säsongen då vi verkligen saknade farlig spets med tanke på att Karla fick spela i princip varje byte när vi låg under i slutet på matcher. Även i powerplay då lagen visste att det kommer komma en pass över centrallinjen till laddande Karla. Vi hade behövt några till farliga så att inte vår offensiv blivit så uppenbar. Ta detta med "överdrift" men ändå någon sanning.

Med bra spel och spets kommer även många andra spelare blomma ut också under säsongen. Vilket gör att jag ser positivt på de spelare som är på kontrakt just nu om spetsen tillkommer.
Samma gäller målvakterna ifall försvarspelet sitter.
Kommentera

Sv: Silly season
MorganaLefaey: Mitt stalltips är att ha en två-års-plan. Bygga-skörda. Har du längre perspektiv så blir du sönderköpt. Tror någon annan också salufört det tidigare.

Titta på Timrå. De utmanade förra året men inte hela vägen, laget kände att de hade något på gång och stommen stannade. Nubben kryddade med rollspelare och lite spets. Sen kom de sista 10 procenten som blev avgörande för att få framgång.
Kommentera