1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478712 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2207217

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag har aldrig sett storheten med Skellefteå och deras tankesätt. Att indroktinera juniorlagen i A-lagets spelsystem är möjligen bra för klubben men katastrof för spelarnas utveckling. Huvudsaken måste väl vara att utbilda spelarna? Ju bättre utbildade de är desto lättare är det att anpassa sig till nya roller/spelsystem.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Wauzsig: Jag vet att Kent Forsberg och Anders Melinder ville ha olika spelsystem för juniorerna, just för att de skulle lära sig anpassa sig och utveckla spelsinnet. Jo, det finns absolut ett problem med att spelarna redan tidigt lär sig exakt hur de ska åka och agera. Givetvis kan man ändå få bra spelsinne, men jag tror att det finns en risk med att det är begränsande.

Dessutom vore det kanon om spelarna inte slutar med andra idrotter. Jag tror att idrotter som basket, fotboll och innebandy kan utveckla spelsinnet som man kan ha nytta av i hockey. Numera ska ju spelare helst sluta med alla andra idrotter och bara träna för maximera hockeyträningen. Är verkligen inget fan av det.
Kommentera