1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2207220

Sv: Apropå ingenting...
Wauzsig: Jag vet att Kent Forsberg och Anders Melinder ville ha olika spelsystem för juniorerna, just för att de skulle lära sig anpassa sig och utveckla spelsinnet. Jo, det finns absolut ett problem med att spelarna redan tidigt lär sig exakt hur de ska åka och agera. Givetvis kan man ändå få bra spelsinne, men jag tror att det finns en risk med att det är begränsande.

Dessutom vore det kanon om spelarna inte slutar med andra idrotter. Jag tror att idrotter som basket, fotboll och innebandy kan utveckla spelsinnet som man kan ha nytta av i hockey. Numera ska ju spelare helst sluta med alla andra idrotter och bara träna för maximera hockeyträningen. Är verkligen inget fan av det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Jag minns när jag mötte Sedinarna i en träningsmatch mellan 79ornas och 80iornas landskapslag i fotboll, det var bara något år innan dom slog igenom i Modo.
Minns att dom faktiskt stod och vägde mellan fotboll och Ishockey då dom var talanger i båda sporterna, såhär i efterhand så kan man nog säga att dom gjorde ett bra val
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Nej att för tidigt snöa in på en idrott är inte så bra. Det är klart, börjar man träna konståkning som treåring och brinner för det är det svårt att misslyckas. Eller hoppa stav, som Duplantis. De flesta börjar ju inte så. Allting man gör smittar av sig på det man sysslar med. Spelar man fotboll och älskar sprint och långdistanslöpning så påverkar det nog spelet på planen positivt. Tycker man om pilsner påverkar det också spelet.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
J F K:
Inte meningen att outa dig men.....
Kommentera