1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480342 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2209326

Sv: Apropå ingenting...
J F K: För mig är det en ganska enkel analys. Spelare lämnar för att de inte utvecklas i Modo. Spelarna blir inte bättre, snarare så att de stagnerar i utvecklingen. Ni har egentligen alla förutsättningar med arenan och publikintresse men den sportsliga delen har varit för kortsiktig och ”spretig”.

Bäst för våra lag vore om båda tog sig till SHL. Magiska derbyn i så fall!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Laken: Hejsan
Till skillnad mot mina anhängare här så tror jag att jag förstår hur du tänkte när du ställde frågan.

Om vi inte backar bandet till 1990 utan håller oss på en 5-6 år bakåt isch så finns det nog inget helt korrekt svar, det är nog många faktorer, men om vi bryter ner dom så kan alla göra sina egna bedömningar.

Modo har tagit fram stora talanger som Sellgren, Norlinder, Berglund, Hedberg som stannat nästan längre än vad dom behövt göra.

Modo har också tagit fram talanger som stuckit direkt, stenkvist, Wallinder, Strömgren.

Att Wallinder och Strömgren som är 2 jättetalangen sticker direkt är givetvis inte bra, exakt vad detta beror på går nog inte att svara på helt korrekt men gissningsvis så spelar både Rögles övertalningsförmåga, lön, agent, föräldrar och Modo kaossäsong in i valet av klubbadress.

Jag tror inte Modo är varken bättre eller sämre än det flesta andra klubbar att utvecklas i eller ta hand om talanger, ibland är det andra omständigheter utanför hockeyn som faktiskt gör att spelare lämnar, Mario Kempe utryckte ju tydligt under tiden i Modo hur han gärna ville Bobo Sthlm med allt vad det innebär, Kyle cumiskey valde Modo för att komma ut på landsbygden och kunna hjälpa till på en bondgård på fritiden, hockeyspelare är som alla oss andra människor, yrket är inte alltid prio 1 utan det ska stämma med familj och andra saker också.

Jag hoppas iaf att Modo ser över din situation till nästa säsong för det är såklart aldrig bra att tappa supertalanger i sådant tidigt skede, positivt är att vi förlängt med Lindewall och några till 👍🏼
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Laken: Inte utvecklas ? Finns det något annat lag i HA som har skickat fler spelare till högre ligor än Modo dom senaste åren?
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Laken:

Nu var det ju så att Jellvert ville ha ett flerårskontrakt men erbjöds bara ett år i Modo.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Laken: Vad bra för dig då. Och vad skönt att spelare vi inte ens trodde skulle vilja vara kvar ändå väljer att stanna.
Vi känner igen resonemanget, men det är ingenting vi upplever inför den kommande säsongen. Tvärtom stannade nog fler än väntat. Kanske de insett att vi har någonting på gång. Borde vi utreda varför sådana som Svenningsson stannade?
Kommentera