1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480203 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2212125

Sv: Apropå ingenting...
Sputnik: Jag tycker ni har gjort ett väldigt bra jobb med lagbygget hittills men som jag skrev så är jag alltid skeptisk till nykomlingar då om det är nånting jag har lärt mig både från Leksands alla nykomlings säsonger men även andra klubbars nykomlingslag är att man tenderar att övervärdera spelarna som spelade upp laget i SHL och även ens nyförvärv. Har inga exakta siffror men det känns väl som att nästa alla nykomlingar slutar på kval sitt första år.

Varenda silly när Leksand har gått upp så har jag alltid tyckt exakt som du. "Shit vilket lag vi har värvat och våra spelare från förra året har verkligen potential att ta kliv som spelare" men tyvärr har det alla år utom ett (13/14) slutat med negativt kval för dessa nykomlingslag.

Det brukar bli så att spelarna från förra året visar varför dom spelade i HA och ny förvärven underpresterar på grund av att dom inte har omgivningen runt sig. Hrivik är ett väldigt bra exempel på en bra spelare som inte kom upp i nivå på grund av dålig omgivning i sin första säsong med Leksand.

Förstå mig rätt jag vill inte att Timrå ska åka ur utan jag ser hellre att många andra lag åker ut före er så jag hoppas att Timrå motbevisar mig. Men skulle jag lägga en gissning idag så hade jag tippat Timrå och Brynäs som dom två kvallagen.
Kommentera