1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482740 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2218081

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Det ironiska med din parallell är att begränsande av språket genom att införa förbud av diverse ord och uttryck, är ett väldigt klassiskt verktyg som kommunistiska stater använder sig av för att förtrycka folket - så klassiskt att det är ett av huvudelementen i 1984.

Generellt sett tycker jag att man ska unvika uttryck som riskerar att såra andra människor, men att acceptera att ord som för 50 år sedan inte var det minsta laddade helt plötsligt klassas som hate speech, är att bana väg för en otäck framtid.

Även om man anser att detta är för en god sak, så kommer det förr eller senare användas som ett vapen av din värste fiende.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: I Sverige har just ordet jag använde egentligen aldrig varit särskilt laddat, men har blivit det nu. Det är väl samma med Tintin i Afrika som jag läste många gånger som ung, men som nu framstår som särdeles rasistiskt.

Sedan tror jag inte att just det ordet i sig är någon större fara att byta ut, utan att för den delen riskera diktatur. Då har jag större rädsla för kulturkonservatism i någon slags nationalromantisk tankegång.
Kommentera