1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480619 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2218092

Sv: Apropå ingenting...
J F K: Min poäng är att demokrati och yttrandefrihet är två av få frågor som måste vara svartvita. Jag blir själv galen på anti-vaxxers som sprider desinformation som skrämmer upp folk och sabbar vaccinationsprocessen, men likväl kommer jag bli fruktansvärt upprörd om de censureras, oavsett hur skadlig deras retorik må vara.

Samma gäller språket. Det finns många vidriga ord jag aldrig skulle använda, men jag kommer aldrig moralisera över att andra använder dem, eftersom. det vore att inskränka yttrandefriheten.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Behöver ni verkligen vaccineras?!, vattnet i Övik är väl av magiskt?!
😎
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Ja, censurering är svårt där. Det är som all desinformation som kommer från främst Ryssland, som väldigt gärna vill se ett splittrat EU så man sponsrar en del nyhetssidor långt ut på högerkanten och trycker på via sociala medier (Ryssland vill bland annat ta över Krim fullständigt och få friare händer, så nationalism och EU-kritik gynnar dem. Man kan såklart vara extremt kritisk till EU ändå, men).
Ska man tillåta all desinformation gällande klimatet, vaccination osv eller är det önskvärt att vi faktiskt fakta-checkar litegrand?

Problemet är ju att människan i praktiken är så lättlurad. Man trodde ju att en sådan som Trump aldrig skulle kunna bli vald, men trots att det är lätt att kontrollera hur kopiöst mycket han ljög och hur lite han faktiskt förstod trots att han sade sig vara expert valde folk att förbise det.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Bad_Brett: Precis som att jag tycker att Puffes paralleller är olustiga, samtidigt som jag anser att hans möjlighet att uttrycka dem är det som skiljer oss mot Nordkorea. :)
Kommentera