1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482907 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2223699

Sv: Försäsongsmatcher 2021
Gavelo:

Håller inte alls med om att Timrå riskminimerade och spelade defensivt stabilt. Tyckte snarare att dom uppträdde väldigt slarvigt i egen zon i uppspelen samt i mittzon, puckar som gick till markerade spelare, puckar som gick bakom medspelare, backar som stressades till misstag som vi skapade målchanser av.

Vi skapade ju en hel del bra lägen mitt framför deras målvakt och hade bara skärpan i skyttet varit lite bättre så hade vi kunnat göra ett par mål.

Så håller inte med om att Timrå vann matchen pga riskminimering och stablt defensivt spel. Tycker istället att det var två slupmål där vi gjorde misstag och det studsade helt rätt för Timrå som fäldle avgörandet.

Är det såhär Timrå tänkt spela riskminimerande och med stabil defensiv så är dom illa ute i SHL och kommer bli straffade skoningslöst mot etablerade lag. Sedan tror jag nubben måste uppgradera forwardssidan med minst två spetsar. Att inte lyckas skapa mer tryck och ta sig in på kassen mot ett lag från en sämre division som dessutom bytt ut stora delar av laget och har ny tränare samt ligger några veckor efter i försäsong är ett underbetyg.

Vi fick iaf lite "!" med oss från matchen, för Timrås del bör det ha lyfts en del "?"
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Försäsongsmatcher 2021
Rytter: Med riskminimering menas inte att man är perfekt.
Sen var det inte bara i egen zon utan dom spelade på rätt sida väldigt ofta och stängde bort Modo ganska bra till och från i 40 minuter.
Sen måste vi ha i åtanke också att Modo faktiskt gör en rätt bra bortamatch där vi stressade rätt bra och försökte spela vårt spel.
Jag skrev mig veterligen inte heller att Timrå vinner för att man minimerade riskerna och låg mer på rätt sida, dom vinner för att dom gör 2 mål mer än oss, slump vill jag inte kalla det utan dom utnyttjade vårat slarv.

Men en bra match där Modo bör ha satt några puckar till.
Låst ämne

Sv: Försäsongsmatcher 2021
Rytter: När Timrå spelar mot Brynäs och Malmö (siffrorna ger inte hela bilden där dock 4-3, 0-5) så har man spelat mer disciplinerat i mittzon än vad man gjort i matcherna mot Modo och löven. Timrå kommer så klart få problem mot många lag i SHL men kan spela en bättre defensiv hockey i matcher man inte förväntas föra spelet i. Ni ser ut att kunna få en spännande säsong offensivt men visst ser väl även er backsida lite tunn ut? Det var många panikrensningar i egen zon som gick rakt i gapet på timråspelare och det kan ju å ena sidan slipas bort tills serien startar eller å andra sidan sitta kvar hela säsongen och mer eller mindre avgöra en slutspelsserie som i lövens fall mot Timrå ifjol. I kontringsspelet skulle jag säga att det var jämt skägg ikväll, lika öppna spjäll åt båda håll. Timrå saknade ju också dom två kanske bästa backarna i denna match, backsidan tror jag är ok, däremot högst oklart kring vem som ska göra målen. Har inte stenkoll på Modo i år men spontant känns det som ert problem är det omvända?
Låst ämne