1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2228528

Sv: Apropå ingenting...
KB65: håller med till 100% och som du säger så är man kanske färgad av ens eget lags svårigheter men ärligt, att kliva upp i SHL som Modo, Timrå, oskarshamn, Karlskrona osv. Vad har man för utsikter? I ett drömscenario klarar man play-in och ryker mot malmö, Örebro eller nåt annat lag vars stad skiter fullständigt i hockey. Nästa år har man lite mer deg och kanske klarar kvartsfinal men året därpå värvar man lite tokigt, missar slutspel och sen är man i skiten igen.

När det fortfarande hette Elitserien fanns det utrymme för ovanligheter, med några rätta studsar kunde man slå ut HV71, ta sig till final och vem vet? Ja ni vet men det börjar bli ett tag sedan. Nä utöka ligan, gör norr-söder-serie och hjärtstarta hockeyn i högsta ligan igen. När Växjö klev upp och började köpa sig till SM-guld, någonstans där försvann charmen. Som timråit kan man bara drömma om att möta Modo på tis, Skellefteå på torsdag och Luleå på lördag och alla lag står på lika många poäng med 4 matcher kvar på säsongen. Visst vore det kul att slå Malmö på bortaplan men vem ska jag tjafsa med om det? Kommer aldrig känna en skåning som bryr sig om hockey i hela mitt liv.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Håller med överlag, men det enda positiva med utvecklingen är väl just att det är fler lag som gör upp om guldet...

Under bra många år var det ju Färjestad, Frölunda och HV 71 som turades om att vinna. Sedan var det Linköping som alltid var med och slogs, men aldrig lyckades. Det var ju det som gjorde SM-guldet 2007 så speciellt, att vi "snodde" ett guld mitt i den där eran.

På senare år har ju ändå Frölunda, Luleå, Växjö, Rögle, HV 71, Skellefteå och till viss del Brynäs och Djurgården varit med och slagits om guldet.

Sedan är det såklart tråkigt att framgångarna i allt större utsträckning beror på kommundoping och mindre på att gäng lokala förmågor med hjärta för klubben exploderade samtidigt.

Samtidigt, ju mer pengar ligan omsätter, desto fler spelare kommer välja att stanna, så ironiskt nog kanske det är löneinflation som krävs för att få en mer underhållande liga...
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: Hade varit bra och dela upp SHL i konferenser eller något liknande som i USA. Så att norrlagen möttes i en egen grupp i grundserien och söderlagen i en grupp. 8 lag i varje grupp. Sedan spelar de bästa fyra lagen slutspel i varje grupp. Och sista laget i varje grupp möter ett allsvenska lag i play out.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Olle: >I min värld var HV ett hockey.bockey-gäng förr, och dom har inte blivit bättre
Kommentera