1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479912 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2228914

Sv: Apropå ingenting...
Som vår käre Sebbe säger i Allehanda här, en helt annan tydlighet och gemensamma frukostar. Verkar som att Karlin är det bästa som har hänt oss på många många år. Hoppas det är en tränare vi får behålla länge

"Kan du peka på någonting som Mattias Karlin och de övriga i staben gör som kommer att göra er bättre den här säsongen?

– Han är väldigt tydligt med hur vi ska spela och det har vi nött på sedan dag ett, och vi har nött på saker veckovis. Vi började med försvarsspelet och sedan gick vi över till anfallsspel och allt görs väldigt grundligt.

Men det är inte bara spelidén som Mattias Karlin och ledarstaben gått in och förändrat utan även saker utanför isen.

– Det är mycket med de dagliga vanorna och det är inte bara något som Karlin tryckt på. Det handlar om äta, sova, nedvarvning och för att ta ett exempel är hur vi startar dagen. Vi har börjat med gemensam frukost och på så sätt ger vi oss själva förutsättningar till ett bra resultat."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
hompa90: Den där tydligheten och kravställningen var ju något som försvann med BH. Känns som att vi har hittat tillbaka som förening igen, även om det är en bit kvar på vägen.

” Är det en annan tydlighet i dag än förra säsongen?

– Ja, det tycker jag även om man inte behöver kasta nån i sjön. Men det var stökigt och det såg man ju både spel- och resultatmässigt. Man kan säga att det inte blev som vi förväntade oss.

– Men nu är det nya tider och jag tycker det blåser positiva vindar i föreningen och det känns jäkligt spännande.”

Alltså, vilken jävla soppa det var ifjol. Folk som tror att det kommer gå lika dåligt i år, fattar verkligen inte hur sjukt mycket som gick snett.
Från åsnebrottaren som stack innan bläcket hunnit torka, till en orutinerad sportchef och ledning som ville att vi skulle spela ett system som ingen behärskade. Ville Nieminen som ville träna och spela på ett annat sätt än vad som kommunicerats. En tränare vars största styrka är att kunna driva på sina spelare, men som kunde tala varken svenska eller engelska…
Sen tre bärande spelare som avslutar karriären under pågående säsong och ytterligare tre (egentligen två) spelare man byggt laget kring, som sen sticker tillbaka till NHL.
Pär Styf som förmodligen aldrig ville axla rollen som huvudtränare, slängs in i elden.
Juniorer får ta alldeles för stort ansvar som de i slutändan inte klarar av.
Jösses.

Nu går vi mot ljusare tider!
Kommentera