1150x200-gf9VAUqk_0.jpg

MoDo Hockey

361873 inlägg · 3925 ämnen

Inlägg #2228919

Sv: Apropå ingenting...
hompa90: Den där tydligheten och kravställningen var ju något som försvann med BH. Känns som att vi har hittat tillbaka som förening igen, även om det är en bit kvar på vägen.

” Är det en annan tydlighet i dag än förra säsongen?

– Ja, det tycker jag även om man inte behöver kasta nån i sjön. Men det var stökigt och det såg man ju både spel- och resultatmässigt. Man kan säga att det inte blev som vi förväntade oss.

– Men nu är det nya tider och jag tycker det blåser positiva vindar i föreningen och det känns jäkligt spännande.”

Alltså, vilken jävla soppa det var ifjol. Folk som tror att det kommer gå lika dåligt i år, fattar verkligen inte hur sjukt mycket som gick snett.
Från åsnebrottaren som stack innan bläcket hunnit torka, till en orutinerad sportchef och ledning som ville att vi skulle spela ett system som ingen behärskade. Ville Nieminen som ville träna och spela på ett annat sätt än vad som kommunicerats. En tränare vars största styrka är att kunna driva på sina spelare, men som kunde tala varken svenska eller engelska…
Sen tre bärande spelare som avslutar karriären under pågående säsong och ytterligare tre (egentligen två) spelare man byggt laget kring, som sen sticker tillbaka till NHL.
Pär Styf som förmodligen aldrig ville axla rollen som huvudtränare, slängs in i elden.
Juniorer får ta alldeles för stort ansvar som de i slutändan inte klarar av.
Jösses.

Nu går vi mot ljusare tider!
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
KB65:
Du sammanfattar det väldigt bra hur allt gick fel förra säsongen.
Höll på gå in i väggen när jag läst halvvägs..
:)
+1
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
KB65: Det där med att sätta ett spelsystem är nog betydligt svårare än man kan tro. Hur ska man på träningspass få spelarna att förstå när man ska forechecka och när man ska backa hem. När man ska sätta press (med understöd) och när man ska avvakta. Hur man ska åka när man vunnit pucken och hur man ska åka när man förlorar den osv. Det finns sinnessjukt många situationer ute på isen där spelare måste göra avvägningar och frågan är hur man pedagogiskt lär dem det genom övningar. Dessutom måste spelarna veta hur medspelarna också kommer agera, så att inte två forecheckar och resten bara backar hem o.dyl.

Jag tror att vi läktarcoacher knappast kan sätta oss in i hur man kan bryta ned alla spelmoment och träna dem individuellt, samtidigt som man förmedlar till spelarna hur de ska tänka i just den situationen. Dvs, tränar man på ett helt skeende är det så mycket som kan gå annorlunda mot plan, så man måste bryta ned det i mindre beståndsdelar. Sedan nöta och nöta. När spelaren väl hamnar i situationen på isen så måste det sitta. Man har inte tid att fundera ett par sekunder på "hur var det nu Karlin sa att vi skulle göra i den här situationen".

Det verkar som att Karlin är väldigt pedagogisk där och vet precis hur han vill ha det. Alla hans lag har vetat precis hur man ska spel, vilka avvägningar man ska göra osv. Sedan kan det såklart ändå bli fel, men om man jämför de två sista matcherna vi spelat med hur det såg ut innan Sundqvist ifjol är det milsvidd skillnad. Spelare som känner sig trygga och vet var de ska vara och hur man ska åka, jämfört med fjolåret då man ständigt verkade vara villrådiga. Det var kanske bara jag som inbillade mig ifjol, men jag fick ibland känslan av en oerhörd frustration och panik hos vissa spelare. Ungefär som de tänkte
"Ja, men hur fan ska vi göra då för att erövra puck? Jag tycker att jag gjorde precis som vi sagt, men ändå står det folk helt fria framför vårt mål eller backar som kan skjuta helt utan skotttäckning. Hur mycket man än kämpar, så känns det som att motståndarna är fler än oss."
+3
Kommentera