1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

484612 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2230452

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Bad_Brett:

Bra parallell när du använder en världsstjärna i ditt exempel. Du kanske skulle använt en skolklass i åk 6 istället som parallell. Det vore mer relevant eftersom det är ha vi spelar i och inte har tillgång till världens bästa spelare, och för en i åk 6 kan nog premiärnerver spela ett spratt. Så ja din jämförelse är lite tramsig.

Att du sedan drar en jämförelse med något som man mekaniskt kan nöta in och sedan bara behöver komma ihåg med idrott och speciellt lagidrott i något så dynamiskt som hockey, fotboll eller liknande, det är tramsigt. Att behöva agera på instinkt och vara kreativ och lösa problemen/situationerna är inget som man bara nöter in och memorera, det krävs mer än så.

Som jag skrev tidigare det är betydligt enklare att som underdog sätta ett defensivt och destruktivt spelsystem direkt till premiären kontra att bygga ett system som bygger på att man äger puckinnehavet och är offensivt lagd. Varför tror du nykomlingar i shl överpresterar första 1/4 av serien? För att deras system är enklare samt underskattning, när sedan de bättre lagen satt sitt system och hittat roller får de svårt att hävda sig.

Vi är inte första eller sista laget att förlora borta mot Västervik. Det ser betydligt bättre ut än förra året samma tid och ser just nu ingen risk att vi missar slutspel.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Västervik - MoDo 2021-09-24
Rytter: Underdog!? Har du redan glömt att vi slutade på plats 12 och att Västervik var nära att hota suveräna Timrå i slutspelet? Jösses.
Kommentera