1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

482739 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2241078

Sv: Apropå ingenting...
hk: Karlin sätter fingret på "Modosyndromet", att poängen mot Löven och AIK anses mer värda än mot exempelvis Tingsryd och Almtuna. Den känslan har funnits sedan vi åkte ur för 5-6 år sedan.
Fan vad jag ÄLSKAR att man slipper de vanliga flosklerna när det gäller en match som senast, trots 2poäng är han riktigt missnöjd och fortsätter trycka på noggrannheten och att man ska underkasta sig hans spelsystem, annars hänger du löst.
Nu när man lärt känna hans ledarstil lite mer tror jag det är just hans noggrannhet som är hans storhet. Var något jag också tänkte på efter matchen mot HV71(som var en Onsdag), i en intervju på Fredag morgon hade man den morgonen precis lagt HV-matchen bakom sig. Under Torsdagen hade man gått igenom defensiven mot HV och Fredag morgon hade man gått igenom offensiven. Det säger rätt mycket om hur sjukt noggrann han är.
Gillar också det vår sportchef säger om juniorerna som är utlånade till ÖHF:
"Just nu är planen att de ska utvecklas hos ÖHF och de måste visa oss att de vill vara här hos Modo och då måste de vara bäst i ÖHF varje dag i deras verksamhet.
Killarna är målmedvetna och de kör fys här varje morgon, men de måste tävla varje dag och vara bäst."
Han är väldigt tydlig med att de ska förtjäna platsen i MoDo. Tidigare har det känts som att vissa spelare och lovande juniorer har på tok för mycket makt, att man böjt sig för deras vilja i hopp om de ska stanna längre, eller ta i lite extra på matcherna.

Nämnt det förut men jag tror Karlin och Gradin är det bästa som hänt MoDo på många, många år. Det enda de behöver just nu är tid och tålamod, så tror jag vi kommer vara däruppe och hugga..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Apropå ingenting...
Nucky: Det jag framförallt gillar är att han inte har den där Challe-stilen och hänger ut enskilda spelare (vilket är ett sätt att skylla ifrån sig), utan håller sig hela tiden rationell, pratar om analyserna de har gjort, att om inte misstagen går ner kommer de behöva växla till ett enklare spel etc.

Det kan ibland vara en hårfin gräns mellan en toxisk chef och någon som inspirerar genom att ha högt ställda förväntningar, men det känns som att Karlin verkligen har rätt balans mellan mjukhet/värme och krav.
Kommentera

Sv: Apropå ingenting...
Nucky:
Helt klart att Karlin och Gradin är bra för MoDo!!
Precis det du säger, ge grabbarna tid att modellera om så kommer det bli kanon!

Nu gäller det att vi fans backar upp den finaste föreningen hela vägen :)
Kommentera