1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480191 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2254567

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Rytter: Gillar att Hedberg kallade MoDo (läs Karlin) för "opportunistiska" (syftar antagligen på att han är duktig på att få laget att anpassa sig efter motståndet).

Blir som du säger en helt annan stabilitet i spelet jämfört med ex. åsnebrottarns devis där man spelar med högre risk vilket leder till att man lättare (och oftare) kan bli utmanövrerad när man väl stöter på en taktiskt skicklig tränare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Trilske: Nu får ni förklara var namnet åsnebrottaren kommer ifrån.
Det är ju kul men är det ngt skånskt över det?🙂
Kommentera

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Trilske:

Precis, under Björn var vi fler här som önskade att han skulle anpassa sig mer efter motståndet. När vi inte lyckades med offensiven mot t.ex Tingsryd borta så höjde vi bara risken och försökte vara mer offensiva, när detta inge fungerade spelade vi dom rakt i händerna och de fick de omställningar/kontringar och slarv de ville ha och det kunde gå ifrån i takt med att vi tog mer risk och blev frustrerade.

Väldigt naivt av oss att inte anpassa sig efter motståndarna då, Björn hade bara ett sätt att spela och det var att gå framåt, möter man ett sådant lag så spela tight och ta bort deras enda vapen genom att inte slarva vara tight i mittzon och alltid med hem när det vänder, lita sedan på att vi är ett bättre lag med mer spets och låt det avgöra. Att vi kan förvalta puckövertaget och spelet i anfallszon bättre än motståndarna.

Det är detta som Karlin verkligen lyckas med, vi ska vinna matcher och vara stabila inte spela fantastisk rolig hockey och vinna med 7-6. Jag gillar det jag ser och drömmer mig bort lite till tiden under Bäckman när matchen var över ifall vi tog en 1-0 ledning typ.
Kommentera

Sv: MoDo - Mora 2021-11-14
Trilske: Hedberg var märkbart frustrerad över hur svårt man hade att skapa chanser mot MoDo. Om man jämför matchen igår med valfri match de senaste fem åren, så är antalet frilägen och "odd man rushes" sjukt mycket lägre nu.
Kommentera