1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481301 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2261047

Sv: MoDo - Tingsryd 2021-12-01
Gavelo: Jag vill bara bemöta ett par saker.

1. Vaccinet är långt ifrån verkningslöst efter ett par månader. Det har verkan säkerligen ett år. Effekten minskar framförallt för att antikropparna försvinner, men kvar finns T-celler och kroppens "inlärda kompetens" gällande att skapa antikroppar. Det ger ett fortsatt bra skydd för de utanför riskgrupper, men för de i riskgrupper så hinner man i vissa fall inte börja producera antikropparna och därmed dör man.

2. Hjärtmuskelinflamation är ungefär samma effekt som man tränar med en infektion i kroppen. Det gäller i princip endast Modernas vaccin och beror på att det är en kraftigare dos. Då kroppen "slåss" mot spikproteinet blir det jobbigt för hjärtat om man samtidigt motionerar på högre nivå.

3. I fallande ordning gäller följande.
Vaccin OCH genomgången sjukdom.
Genomgången sjukdom
Vaccin
Och sist är naturligtvis att man inte vaccinerar sig alls. Det är dock avsevärt mycket bättre att man vaccinerar sig då vaccinet minskar risken för allvarlig sjukdom med cirka 10 gånger och risken för dödsfall med 11 gånger.

4. Vaccinering minskar risken för mutationer då man inte blir lika sjuk och inte ger viruset lika stora möjligheter att mutera.

Jag delar dock uppfattningen om att ett PCR-test borde vara minsk lika bra som en vaccinering av det skäl du uppger.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: MoDo - Tingsryd 2021-12-01
J F K: Snart behöver man nog inte diskutera med anti-vaxxare då man vill inleda diskurs om vaccintvång inom EU.
Kommentera