1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

474669 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2262152

Sv: Vita hästen - MoDo 2021-12-03
Saleva: Om man försöker spana lite i framtiden:
Finns ett lag som jag tycker vi vägt lätt emot, och det är HV. Den matchen kändes som MoDo’s övriga matcher, men där vi haft samma roll som våra motståndare.
Vi kämpade och spelade ok, men kom egentligen ingenvart. HV spelade rätt dåligt men blixtrade till när det behövdes. Det var känslan. Det berömda ”flytet” hade dom på sin sida, vilket jag inte tror är en slump.
Finns egentligen inget annat lag där jag känt att vi varit underlägsna.
Nu mötte vi dom dock tidigt på säsongen, och det har hänt mycket med vårat spel sedan dess. Men oavsett tror jag det blir svårt att slå ut dom i år över 7 matcher. De kommer säkert förstärka rejält inför slutspelet också, och det från en kategori spelare ingen annan klubb i HA har råd med.

Leker med tanken att vi blir kvar i HA till nästa år. Vem vill vi helst se trilla ur?
—Djurgården: Har rätt kass ekonomi, kommer inte tokrusta likt HV gjorde i år. Ett bra alternativ för oss.

-Tik: Jojo-lag som kan HA, hyfsad ekonomi vad jag förstår. De kan få vara kvar, så får vi våra derbyn när vi tar klivet upp.

-Malmö: Dopad av externa finansiärer(?). Har för mig deras egen ekonomi är svag. Frågan är om Percy m.fl är sugna att öppna plånkan återigen för att ta sig tillbaka. Tveksamt. Bra alternativ för oss.

-Brynäs: Känns lite för bra för att få kvala. Dessutom en norrlandsklubb jag gärna ser hänger kvar i SHL.
Har dock riktigt risig ekonomi, ifall de åker ur väntar ett stålbad och lär knappast hota de första åren. Mycket bra alternativ för oss objektivt sett.

Linköping: Min dröm. Noll hockeykultur, dålig ekonomi. Trillar dom ur är det ännu ett starkt alternativ för oss. Känns dock som de är lite för bra för att det ska hända.

Vad säger ni?
(Årets säsong är såklart helt öppen, jag vet)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vita hästen - MoDo 2021-12-03
Nucky: Håller med kring LHC men Mif får gärna vara kvar i SHL pga derbyn.
Kommentera

Sv: Vita hästen - MoDo 2021-12-03
Nucky: Vigneault var ju avstängd mot HV71 så vi hade lite skumma kedjor förutom EJK-linan. Tikkanen stod även den matchen.
Ska bli spännande att se hur det går mot dem härnäst, då vi förmodligen kan mönstra ett någorlunda fullt lag för första gången på väldigt länge.
Kommentera

Sv: Vita hästen - MoDo 2021-12-03
Nucky: Tycker inte HV imponerat så mycket faktiskt. Man har framförallt en kedja där med Vesel och Forsberg som vinner många matcher och en jämnhet som inget annat lag kan visa upp.
Dock var inte vi i närheten av vår topp mot dem heller. Det var inte den intensiva skridskoåkningen och forecheckingen vi hade mot Löven eller senast mot Tingsryd under perioder. Vi kan också låsa ned lag riktigt bra som mot BIK borta, även om vi var fruktansvärt uddlösa framåt den matchen.

Kort sagt, så har vi flera sätt att spela som verkligen kan visa sig vägvinnande. Jag tror att HV skulle få det ganska jobbigt om vi kan hålla riktigt hård forechecking på deras backar. Det är väl deras svaga punkt, för de är lite långsamma med att spela upp pucken och har lite svårt för att chippa ut den om de kommer under press.
Kommentera

Sv: Vita hästen - MoDo 2021-12-03
Nucky: jag är tveksam till malmö.
Deras galna arena lär han väl inte vilja ha 1/10 full i HA.
Men de kanske inte ens spelar där nu. Så insatt är jag i Malmös verksamhet.

Skulle tro att ur rent "ger modo bäst möjlighet att gå upp" vibbar, så skulle min topp 5 ranking nog se ut så här.
1. BIF
2. TIK
3. LHC
4. IKO
5. DIF

Men sen finns precis som du säger andra kriterier så som norrlandslag, timrå derbyn mfl
Men det har jag inte räknat med här.
Kommentera