Rytter:

Från tidningen Smålänningen i går kväll:
(Urklipp)
#InsideTroja-Ljungby

Troja ägde två perioder mot serieledaren – föll i förlängning: ”Bättre än på länge”
8 december 2021 21:22
En lovande insats. En prestation de behövde. Troja förtjänade kanske tre poäng mot serieledaren Modo men de fick nöja sig med en.
Robert Corell
Text

Vi hade spelat drygt 14 minuter i Ljungby Arena när besökande serieledaren från Örnsköldsvik kände sig tvingade att använda sin timeout.
Tabelljumbon Troja hade då dominerat, skapat chans efter chans och Modo hade räddats av målvakten Tex Williamssons skridsko.
Om timeouten hjälpte? Knappast.
13 sekunder senare hade gästerna dragit på sig matchens första utvisning. Ytterligare några sekunder senare hade Dennis Fröland gjort 1–0 för Troja.
– Det var bara tur. Vi har gjort så några gånger förut men inte gjort mål, så det var skönt att den gick in, sa Fröland till Cmore.

Troja hittade rätt i powerplay. Dennis Fröland fick äntligen utdelning på varianten som testats flera gånger under säsongen.
Bild: Robert Corell
Tur eller ej, det var en välförtjänt ledning. Troja spelade med bättre intensitet, åkte mer skridskor och framför allt vågade de vårda pucken på ett sätt vi inte upplevt senaste tiden.

Annons

Det finns dock en anledning till att Modo är serieledare. De kan göra mål även när det går emot.
Mikkel Aagaard kvitterade till 1–1 när Kevin Karlsson satt utvisad.
Likaläge efter första perioden. Men så långt var det Troja som styrde och ställde.
– Man märker att de spelar med sjukt stort självförtroende så det gäller att spela tajt och inte låta dem få tid med pucken. De körde över oss de första minuterna men sen lyfte vi oss rejält och vågade spela med pucken och det måste vi göra för att vinna matchen, konstaterade målskytten Fröland i Cmore-sändningen efter första perioden.
Troja fortsatte vårda pucken i anfallszon. Men andra perioden liknande mer en boxningsmatch. Lagen utbytte slag mot varandra. Chans för Troja sen chans för Modo. Under mittenaktens slutminuter var det ändå Troja som ställde frågorna. Tabelljumbon tryckte ner serieledaren i fotsulorna.
Att 1–1 stod sig perioden ut var ett mysterium som ingen har svaret på.
I tredje perioden lyfte Modo och Wictor Ragnewall fick visa sin kvalitet mellan Trojastolparna. Han höll tätt och matchen gick till förlängning.
Och vi kan ännu en gång konstatera att tre mot tre-spelet lämnar mer att önska för Troja. Ännu en gång blev det förlust. Markus Modigs gjorde det avgörande målet och Modo fick åka hem med extrapoängen.
Trots förlusten var det här en prestation som Troja behövde och definitivt något att bygga på.
Fakta
Matchens…

… bredd: Troja har under säsongen varit lite av ett tvåmannalag framåt. Joakim Hillding och Oscar Öhman har stått för majoriteten av både poäng och chanser. Mot Modo bidrog samtliga fyra kedjor i offensiven, alla var aktiva och skapade chanser.
… uppryckning: Troja var bra. Bättre än på länge. Det räckte inte till poäng men har de hittat något att bygga på nu?

Fakta
Matchens tre bästa trojaner

Wictor Ragnewall: Agerade poängräddare när Modo i tredje perioden satte Troja under hårt tryck.
Kevin Karlsson: Trojas offensiva back verkar älska de här matcherna. Intensivt och hela tiden böljande. Chanser åt båda hållen hela tiden. Här kommer Karlsson till sin rätt både med sina offensiva kvaliteter och aggressiva försvarsspel.
Dennis Fröland: Målskytt igen och är sjua i backarnas poängliga i allsvenskan. Vårdar pucken och är lugnet själv i defensiv zon.

Fakta
Matchfakta

Hockeyallsvenskan
Troja–Modo
1–2 e. förl. (1–1, 0–0, 0–0, 0–1)
Första perioden: 1–0 (15.14) Dennis Fröland (Joakim Hillding, Karl Olofsson) PP1, 1–1 (17.58) Mikkel Aagaard (Filip Hasa, Erik Karlsson) PP1.