1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479930 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2275233

Sv: Kristianstad - MoDo 2021-01-12
Tarasov: Det är EN motståndare i zon mot fyra modoiter. Sveningsson helt ensam och spelbar. Finns ingen anledning att börja göra spin-o-ramas vid egen målbur, då lägger man en backhand-drop i sådana fall.

Ju fler gånger jag ser situationen, desto mer bisarr blir den. Det är ett av de absolut sämsta agerandena av en back jag har sett. För det slutar ju inte där - I nästa sekund är vi 5-mot-2 i egen zon och Tex och EJK gör ett bra jobb att ta bort den enda möjliga passningsvägen. Då lyckas Hasa vinkla pucken perfekt med skridskon. Utan hans styrning hade det aldrig, aldrig blivit mål.

Efter att ha sett reprisen av 3-3 några gånger inser jag även att det var Hasa själv som skymde Tex. Hasa ställer sig i vägen så att Tex tvingas kolla över axeln på honom för att se något, och hinner då inte ner i tid. Bedrövligt rent ut sagt.

(Vill påminna om att jag har hyllat Hasa efter i princip varenda match på sistone, innan någon börjar prata om häxjakt...)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Kristianstad - MoDo 2021-01-12
Bad_Brett: så otroligt skönt att jag först såg matchen nu,
När jag är alldeles för trött för att svära å bli förbannad på Hasa.

Förhoppningsvis så har jag kylt ner mih nog när jag vaknar.
God natt från nattsuddaren.
Kommentera

Sv: Kristianstad - MoDo 2021-01-12
Bad_Brett: Noterbart är att Modo skjuter 32 skott på mål och Kik har 10 block, Kik skjuter 50 skott på mål och Modo har 5 block, detta påvisar att Modo ligger alldeles för långt ifrån i sina markeringar och måste komma mycket närmare sina motståndare i egen zon.
kik hade inte mycket av spelet i varken 2:a eller 3:e perioden men ändå får man iväg 40 skott på mål under dessa 2 perioder.

Här ser jag en enorm förbättringspotential
Kommentera

Sv: Kristianstad - MoDo 2021-01-12
Bad_Brett:
Tja han känner sig hotad där och väljer att vända bort något man i regler lyckas med. I andra situationen så tänkte du alltså att han skall flytta in eller ut? Han bör försöka ta bort spelaren framför mål. Åtminstone i skottögonblicket, att skottet tar på skridskon och anser jag vara en slump.

Utöver det kan alltid enskilda aktioner diskuteras, tycker Hasa agerar bra i de flesta lägena.
Kommentera

Sv: Kristianstad - MoDo 2021-01-12
Bad_Brett: Själv ser jag en stor potential i Hasa. Vilken back i vårt lag har inte tagit fel beslut, även om detta var betydligt tydligt
Kommentera