1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2299072

Sv: Världsläget
Clay.2: Det är just det att om omvärlden lägger sig i så kommer Ryssland att börja droppa kärnvapen.

Först och främst måste Italien och Tyskland göra sig oberoende av rysk gas, sen måste man utesluta Ryssland från Swift och sakta börja strypa dom från alla håll.
När ryska magnater börjar se dålig lönsamhet så kommer man ta aktion mot sin egna president.

Sen hoppas jag Sverige och Finland blir med i Nato även om det indirekt kommer innebära att vi kommer hamna i krig med ryssen, men om vi ska ha en chans så måste man ingå i ett större nätverk för att få beskydd.
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Världsläget
Gavelo: Alltså, det är inte svårt att förstå varför Ryssland är emot NATO i alla närliggande länder. Indirekt blir det en amerikansk militärbas precis bredvid. Säkerhetspolitiskt sett ur Rysslands perspektiv och rent historiskt så är det förstås ett stort hot som har pressat fram den här situationen.

Tycker inte det är aktuellt med NATO flr vår del. Behåll neutralitet, Ryssland kommer garanterat inte att ge sig på ett neutralt land. Det ligger myclet mer bakom den fruktansvärda invasionen av Ukraina, men att Sverige är i risk är överdrivet. Om något riskerar vi bara att förvärra saken med NATO.

Krig är alltid fel, jag är lika mycket emot detta som Syrien, Irak, Libyen och Afghanistan när bombhögern stått och applåderat imperialismen och vi ser hur bra det gått i dessa länder...
Låst ämne