1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480358 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2299103

Sv: Världsläget
Gavelo: Alltså, det är inte svårt att förstå varför Ryssland är emot NATO i alla närliggande länder. Indirekt blir det en amerikansk militärbas precis bredvid. Säkerhetspolitiskt sett ur Rysslands perspektiv och rent historiskt så är det förstås ett stort hot som har pressat fram den här situationen.

Tycker inte det är aktuellt med NATO flr vår del. Behåll neutralitet, Ryssland kommer garanterat inte att ge sig på ett neutralt land. Det ligger myclet mer bakom den fruktansvärda invasionen av Ukraina, men att Sverige är i risk är överdrivet. Om något riskerar vi bara att förvärra saken med NATO.

Krig är alltid fel, jag är lika mycket emot detta som Syrien, Irak, Libyen och Afghanistan när bombhögern stått och applåderat imperialismen och vi ser hur bra det gått i dessa länder...
Låst ämne

Svarskommentarer

Sv: Världsläget
Hakning-Henrik: ”Always take sides. Neutrality helps the oppressor, never the victim. Silence encourages the tormentor never the tormented.”

Klart vi och världen ska ta sida, allt annat är naivt och att blunda för verkligheten. Jag tycker att man bör gå med i Nato omgående, annars är det i värsta fall vi som står på tur.
Låst ämne

Sv: Världsläget
Hakning-Henrik: jag är rädd för att det är en klassisk svensk naivitet på sättet du skriver det där. Såklart kan man se det på det sättet, men man kan också se det som att ryssarna har plan på att åtminstone ta åt sig Gotland (de har ju trots allt under lång period cirkulerat med ubåtar och liknande). Är vi med i NATO är det bra mycket svårare. Eller till och med omöjligt.
Låst ämne

Sv: Världsläget
Hakning-Henrik: Danmark var också neutrala 1940 funkade inte så bra för dom.Desutom är vi inte neutrala vi är med i Eu samt har försvar samarbete med Finland.
Låst ämne