1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

480917 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2328846

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
digitalbath: Men snälla. Läs igenom vad jag svarade på innan du kommer med sånt där.
Jag har själv två döttrar på 7 och 9 år.

Gubben skulle lösa problemet med hatsånger genom att trycka till och bära ut dom från arenan. Det reagerade jag på. Hans lösning var alltså våld.

Sen är det tråkigt att din dotter tycker det är jobbigt med hatsånger. Men att hatsånger kommer försvinna från svenska läktare kommer aldrig hända.
jag är realist.

En fråga till dig, hur många gånger har din 6 åriga dotter frågat dig varför ståplats sjunger hatramsor?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Strandarenan: Vi hade en liknande diskussion inne i vår bok för nåt år sedan där jag blev hotad med polisanmälan efter att ha lagt ut en bild på klackledaren i ett inlägg där jag starkt kritiserade densamme. Detta efter ett derby mot er i utsåld arena med en promillehalt hos nämnde klackledare som närmade sig LPT-läge.

Jag stod på Västra stå med två av mina barn och förutom nidsånger rörande er dåvarande målvakts sexuella preferenser så eldade klackledarna upp en så aggressiv stämning att t.om vår klack slogs inbördes. Jag lastar naturligtvis inte klackledarna för allt men tveklöst hade de ett betydande ansvar då de stod i fokus för hundratals hormonstinna supportrar som följde allt de gjorde. Jag blev tvungen att skjutsa hem en av killarna som var med eftersom han lider av panikångestattacker i lägen han upplever som otäcka. Han har normalt inga problem att gå på hockey men den här gången blev det för mycket.

Dock kan jag hålla med dig när det handlar om att skandera "Hata motståndarlaget". Stannar det där är det harmlöst tycker jag. Senast förra lördagen när vi smiskade Djurgårdsstjärt förekom "Hata Djurgårn" rätt frekvent (även vice versa från Skansenfansen) och ofta i samband med aktioner från Axelsson el Sörensen. Jag tror ingen på plats, vare sig hemma eller bortafans, upplevde stämningen som det minsta hotfull eller provocerande.

Mina barn njöt som de flesta andra av oss och jag föreställer mig att de förstår att det som skreks handlar om normalt provocerande gentemot en respekterad motståndare. Jag vill tro att även barnen förstår skillnaden mellan att "hata" ett motståndarlag och att hata en medmänniska. Min 14-åriga dotter "hatar" Modo men knappast sin mamma. Som är Modoit....
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Strandarenan: Upplysningsvis är jag precis fyllda 43, om det är gubbe för dig så.

Men så att jag har förstått det, i dina ögon är det okej att skrika att man hatar människor och kalla samma människor för horunge och allehanda könsord helt öppet bland folk, MEN att bära/leda ut en människa som inte uppför sig bland människor är alltså våld och fy skäms!

Ska tänka på det i framtiden…. 🙄
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Strandarenan: Hon har sett två matcher där jag blivit tvungen att förklara att de ”vuxna” i klacken gör fel.

Vi nöjer oss där.
Kommentera