1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2334238

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
hanzon: Tycker Sanny hade en bra analys av läget i senaste podden med Madhawk. Han menade att HVs styrka i slutspelet ligger i att de spelar ödmjukt i egen zon, trots sitt tydliga övertag i skills. De chippar ut när de behöver, tar inga konstiga risker, de gör det jävligt jobbigt att skapa chanser på dem. Disciplinerat, utan att glänsa.
Det är ju raka motsatsen mot hur Modo spelat mot Löven, där vi mer än gärna bjuder på målchanser och i vissa fall mål. Det beror såklart delvis på att våra spelare är sämre, men det är också en fråga om ledarskapet. Det ska inte finnas på Sylles jävla meny att man tar en go rund sväng i egen zon och sen sakta viker in framför mål. Han ska aldrig ens kunna tänka den tanken. Man beter sig inte så.
Kanske behöver vi få det här slutspelet som erfarenhet för att förstå vad som krävs till nästa gång, men hoppas vi får chansen att träna lite mer mot det typ av motstånd man faktiskt måste förbi för att ta sig upp. Nästa är kan de heta Djurgården.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Mano: Löven måste kämpa för sina mål liksom MoDo får göra, imorgon ska vi ge allt för vårt stolta lag.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Mano:

Ja det är bra analys!

Detta har ju varit problemet och temat hela säsongen. Våra spelare har varit för naiva och ska alltid vara så kreativa. Det är underbart att se folin och Wahlberg spela försvarsspel, de är rejäla i egenzon och är de under tryck så skäms de inte för att välja det enkla alternativet.

Kanske måste vi se denna säsong som en läropeng och förstå vilka spelartyper vi behöver komplettera med och hur vi stabiliserar försvarsspelet.
Kommentera