1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481743 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2334247

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Mano:

Ja det är bra analys!

Detta har ju varit problemet och temat hela säsongen. Våra spelare har varit för naiva och ska alltid vara så kreativa. Det är underbart att se folin och Wahlberg spela försvarsspel, de är rejäla i egenzon och är de under tryck så skäms de inte för att välja det enkla alternativet.

Kanske måste vi se denna säsong som en läropeng och förstå vilka spelartyper vi behöver komplettera med och hur vi stabiliserar försvarsspelet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Rytter: Vill man göra en jämförelse med något i vår egen värld så var det så vi städade av Vita Hästen i kvalet året innan vi åkte ur. Vi var det klart bättre hockeylaget och använde det på Perra-vis genom att helt strypa Hästens alla ambitioner långsamt och säkert. Till och med Hossa spelade riktigt tråkigt styrspel. De fick inte en chans.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Rytter: Jag håller med er i hur ni resonerar men samtidigt sånär vi tittar på Modos matcher så ser vi att vi lägger bort alldeles för många enkla puckar, dvs vi spelar ibland för enkelt.
Jag tror detta beror på att vi är ganska dåligt strukturerade i egen zon, vi ser ju varenda gång motståndarna anfalla hur små vi blir och hur vi väljer att inte sätta någon press på puckförare öht, idén är att ”parkera” bussen vilket i sin mening varit ganska framgångsrikt då vi inte släpper in så många mål, men nu till problemet, vi är alldeles för nära varandra när vi äger puck och därför finns det nästan inga passningsalternativ, antingen blir det ett pass på 4 meter som kommer spela fast kollegan eller så blir det en 10 meters lobb ut i mittzonen för motståndarna att börja om.

Jag tycker Modo är extremt dåliga som lag i spelet utan puck, vi är experter på att hålla positionerna så hårt att när pucken spelas runt i rundlarna så får vi reagera ist för agera i nästan 100% av fallen, Karlin måste kunna vara smartare och hitta bättre spelvägar ur egen zon kan jag tycka eftersom vi ständigt bjuder på misstag som jag på ett sätt tycker att vi bäddat för i tidigare skede.
Kommentera