1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

481735 inlägg · 4079 ämnen

Inlägg #2334290

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Rytter: Vill man göra en jämförelse med något i vår egen värld så var det så vi städade av Vita Hästen i kvalet året innan vi åkte ur. Vi var det klart bättre hockeylaget och använde det på Perra-vis genom att helt strypa Hästens alla ambitioner långsamt och säkert. Till och med Hossa spelade riktigt tråkigt styrspel. De fick inte en chans.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Mano:

Precis så. Sedan har vi ju själva gått i fällan så många gånger mot smart spelande lag. Under Björn så fanns det ju bara två lägen och det var attack eller mer attack, när vi mötte lag som Västervik, Tingsryd hemma så gick vi rakt i deras fälla. När vi inte kom igenom försökte vi vara ännu mer offensiva och kreativa och spelade dem rakt i händerna då de kunde sticka på kontring då de fick läge.

Här hade man ju önskat att tränare och spelare hade mer tålamod och litade till att man är det skickligare laget och över en match får man lägen att sätt en puck eller utnyttja ett PP. Varför börja spela mer offensivt och med mindre marginaler, då spelar man denna typ av motstånd rakt i händerna.

Personligen tar jag hellre en stabil 2-0 seger där laget spelar bra hockey i alla zoner än en 7-6 seger där det svänger fram och tillbaka.

Ska vi rå på löven är det tillbaka till det tråkiga som gäller, över 6 matcher så har vi varit laget som driver spelet och skapar på egenhand, löven har mer litat till kontringar och utnyttja misstag. Kan vi bara ta bort det så vinner vi match 7, hade spelarna insett det så hade vi redan varit i final.

Det gäller bara att få våra offensiva spelare att värdera lägena rätt och finna en tillfredställelse att göra det enkla först och främst och det snygga när det finns läge för det.
Kommentera