1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

478713 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2335750

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Johan J: Jag bor på Alnön så besvikelsen finns även här ;)

Jag tycker vi gjorde en bra grundserie där vi nog tyvärr levt lite på 2 kedjor, framförallt den första.
Fram emot februari så såg vi tendenser att Modo tappat i spelförmågan, vi började kryssa en vansinnigt massa matcher och spelet hackade, fler individuella misstag dök upp och det som sett så säkert ut tidigare såg helt plötsligt inte alls säkert ut längre, tyvärr höll detta i sig över hela slutspelet, vi kom aldrig upp i den nivå vi legat på tidigare.
Dock blev det en jämn serie där våra enskilda målbjudningar blev direkt avgörande.

Modo själva har alltid varit sin största motståndare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Ska stämma in i kören av beklagande. Lider med Modo och er fans idag. Som matchen utspelade sig igår så visar det på den potentiella nackdelen med att ha game seven i hemmaborgen. Det är klart att HA:s koncept med två inledande hemmamatcher är en stor fördel, men det kan vara komplicerat att ha avgörandet hemma med förväntningar på laget och när det börjar gå illa kan det vara riktigt svårt att stoppa blödningen. Jag (som själv är målvakt i ett hobby-innebandylag) lider enormt med Tex, oavsett vad ska man inte ha 67 % i räddningsprocent i en match av denna dignitet, eller någon match. Oavsett om det är försvaret eller han själv som misslyckats så har han en riktigt jobbig morgon idag. Hoppas att han kommer tillbaka starkare av erfarenheten.

Jag hoppas att Modo kommer tillbaka starkt nästa år oavsett om det är för att slåss om seriesegern med bl.a. mitt HV eller om det blir ett race med DIF, Löven, VIK och ev AIK. BIK är ju alltid med i topp 6. (En lantisklubb möjligen, men jäklar vad skickliga man är på lagbyggen.)

Svensk hockey och HA i allmänhet mår bra av många starka och satsande lag i HA. Intressant att följa resonemangen också, om det visar sig att DIF ställer ett vassare lag på isen än vad HV gjort i år (som ju är ett helt nytt lag jämfört med förra säsongen med vissa trotjänare, dock i undanskymda roller), så kanske Modo ändå måste satsa. Detta ser ut som ett upprepat mönster, med SHL-degraderade lag som rustar sig till tänderna första HA-säsongen. Jag hoppas att ni hittar en stabil kärna i truppen och kan spetsa med importer, så att ni kan utmana "SHL-laget" och som någon sa, en dag ramlar LHC, BIF, IKO, MIF eller Timrå ur och då kanske satsningen inte blir densamma som HV:s och DIF:s och Modo står redo med en väl inspelad kärntrupp som kan spetsas.

Känner att jag spottade ur mig floskler nu, men sammanfattningsvis. Modo är en SHL-klubb i HA. Lycka till nästa säsong!
Kommentera