1150x200-modo-header2.png

MoDo Hockey

479941 inlägg · 4078 ämnen

Inlägg #2335758

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Ska stämma in i kören av beklagande. Lider med Modo och er fans idag. Som matchen utspelade sig igår så visar det på den potentiella nackdelen med att ha game seven i hemmaborgen. Det är klart att HA:s koncept med två inledande hemmamatcher är en stor fördel, men det kan vara komplicerat att ha avgörandet hemma med förväntningar på laget och när det börjar gå illa kan det vara riktigt svårt att stoppa blödningen. Jag (som själv är målvakt i ett hobby-innebandylag) lider enormt med Tex, oavsett vad ska man inte ha 67 % i räddningsprocent i en match av denna dignitet, eller någon match. Oavsett om det är försvaret eller han själv som misslyckats så har han en riktigt jobbig morgon idag. Hoppas att han kommer tillbaka starkare av erfarenheten.

Jag hoppas att Modo kommer tillbaka starkt nästa år oavsett om det är för att slåss om seriesegern med bl.a. mitt HV eller om det blir ett race med DIF, Löven, VIK och ev AIK. BIK är ju alltid med i topp 6. (En lantisklubb möjligen, men jäklar vad skickliga man är på lagbyggen.)

Svensk hockey och HA i allmänhet mår bra av många starka och satsande lag i HA. Intressant att följa resonemangen också, om det visar sig att DIF ställer ett vassare lag på isen än vad HV gjort i år (som ju är ett helt nytt lag jämfört med förra säsongen med vissa trotjänare, dock i undanskymda roller), så kanske Modo ändå måste satsa. Detta ser ut som ett upprepat mönster, med SHL-degraderade lag som rustar sig till tänderna första HA-säsongen. Jag hoppas att ni hittar en stabil kärna i truppen och kan spetsa med importer, så att ni kan utmana "SHL-laget" och som någon sa, en dag ramlar LHC, BIF, IKO, MIF eller Timrå ur och då kanske satsningen inte blir densamma som HV:s och DIF:s och Modo står redo med en väl inspelad kärntrupp som kan spetsas.

Känner att jag spottade ur mig floskler nu, men sammanfattningsvis. Modo är en SHL-klubb i HA. Lycka till nästa säsong!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Windom Earle: Tex hade det riktigt jobbigt igår. Han stämplade ut på 62% och totalen blev 66% för Tex och Tikkanen( Tikkanen hade 85%).
av någon anledning fick Gropp, Hutchings, Perron luft under vingarna i samma match och det har man verkligen saknat under denna serie även om hutch glimtat till ibland. Är det någon som vet vad som händer med den där Wahlberg ni har på backen. Han har varit väldigt duktig tycker jag. Hoppas ni får behålla karln. Sedan hade ni vunnit en del på att Ingman blivit avstängd då han har haft det ytterst tufft. Trodde uppriktigt att han skulle vara en av era bästa pjäser i slutspelet. Vi har haft våra beskörda besvikelser i slutspelet. Bengtsson, Gropp, Wiklund, Fitzgerald (mot MoDo) William Eriksson, var sådana vi hade väntat oss klart mer från. Med Liss och Vainio på skadelistan och Lindgren avstängd (med all rätt) så är Löven ett klart svagare lag. Med spelare som Rahimi, Freddan och Endre så gick det ändå vägen till slut även om jag själv inte trodde på det. Men då visste jag inte att Rahimi skulle dominera så som han gjorde samt att Freddan var lika bra som alla andra backar i Löven förutom Rahimi som har varit extrem denna serie. Är överraskad och tacksam och skulle inte vilja må som ni gör just nu. Om Löven mot alla odds skulle gå upp till SHL så blir det en märklig säsong i höst. Med HV och DIF som kommer lassa in massor. Blir (det kommer inte att inträffa) en väldigt tuff säsong för många lag.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Windom Earle: Du skriver att Modo är en SHL klubb i HA. Ja det är vad man har hoppats på men nu är det dax att bevisa det också. Annas blir man ett farmarlag till alla SHL lag som plockar godbitarna varje vår. Nästa säsong kommer att bli Modo:s där man tar klivet upp i SHL.
Men det ska inte bli på Timrås eller Brynäs bekostnad.
Nej det ska bli på nåt av ett söderlags bekostnad. IKO, MIF, Växjö ,LHC , HV ( om dom nu går upp)
Nu kanske inte Leksand tillhör kategorin söderlag men tänk om Modo fick chansen att peta ner dom till HA. Det skulle göra gott t.o.m i ett Timråhjärta.

Heja Timrå och Modo
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Windom Earle:

Tackar. Men det finns inget att beklaga eller sörja, det är ingen som har dött eller skadat sig. Solen gick upp idag också som den har gjort hela veckan. Våren är här och vi går nu in i den roligaste delen på säsongen "silly season" där drömmar och hopp om nästa säsong skapas.

Vi räckte inte hela vägen fram till final vilket såklart är tråkigt då det gett lite extra matcher och intäkt samt gett värdefull erfarenhet för framtiden, men ska vi vara realistiska så hade det nog tagit stopp där.

Du är välkommen in hit och diskutera finalen och Rahimi's grisspel. Kommer se matcherna och hålla på er i finalen av rent egoistiska skäl, då jag gärna slipper konkurrera med både HV och DIF nästa år och det känns mer överkomligt att konkurrera med t.ex Löven/DIF.

Så kommer bli HV supporter nu kommande veckor, inte för att jag gillar HV på något sätt utan för att det är det bästa för Modo ifall HV går upp.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Tycker Karlin får ta på sig förlusten. Han har lagt totalt fokus på exakt fel saker filmningar, domarna, Rahimi. Det har smittat av sig på era bärande spelare som Woods, Aagard, Sveningsson att agera där efter även Tex. Scoutingrapporten stämde tillslut det mentala fanns inte där när de gällde 10 insläppta sista 2 matcherna, i hans viktigaste matcher i karriären.

Matchserien var överlag väldigt jämn, tror Modo hade vunnit den med en annan coach i båset. Att Karlin faktisk inte heller tackar eller gratulerar Löven efter matchen är också väldigt omoget. Stråhle är 10 år yngre och en rookie i sådana här sammanhang men han framstår oerhört mycket kyligare & mognare än Karlin.

Det är märkligt inte Gradin agerat med alla fd NHL-stjärnor som sitter i arenan måste man ju sett karaktären inte var där den skulle och sagt till han.

Nåväl. Som jag sa till min polare igår matchserien är lite som man spelar om vem som får stora eller lilla silvret som finns i Fotbollsallsvenskan, HV blir en jäkla svår nöt att knäcka men de är åtminstone inge covid, publik på läktaren och det ska spelas om det.
Kommentera

Sv: Semifinal 2022: MoDo Hockey - IF Björklöven
Windom Earle: Nästa säsong blir ett nytt getingbo med DIF, VIK, AIK Löven MoDo och säkert någon till kommer storsatsa.
Jag är, trots den bedrövliga finalmatchen, glad för vi måste stärkt kassan rejält med de sju hemmamatcherna vi fick.
Nu lär vi ha pengar att skaffa oss en mycket bredare trupp och inte stå o falla med två spelar , Tex och Sam.
Hoppas vi lärde oss något av det.
Kommentera